"Fahiş Fiyattan Ürün Satışı Turistlerde Güven Zedelenmesine Neden Oluyor"

Turistlere fahiş fiyattan ürün satımı esnaf ile müşteri arasındaki güveni zedeliyor. Müşteri memnuniyeti anketlerinde turistler pazardan alışveriş yaptıktan sonra otele döndüklerinde aldıkları ürün fiyatlarını kendi aralarında sorarak...

Turistlere fahiş fiyattan ürün satımı esnaf ile müşteri arasındaki güveni zedeliyor. Müşteri memnuniyeti anketlerinde turistler pazardan alışveriş yaptıktan sonra otele döndüklerinde aldıkları ürün fiyatlarını kendi aralarında sorarak yüksek fiyattan alınan ürünü tespit ettikleri belirtiyor.

Turist şikayetlerinde başında yüksek fiyattan ürün alma, ürün satmada ısrarcı olma, ürün üzerinde etiket olmaması, fahiş fiyattan mal satma, laf atma, zorla dükkan içine çekme ve turistin ayıplı bir mal aldığında şikayet edecek bir merci bulamama yer alıyor. Turistlerin yüzde 80'i ürün satımında ısrarcı olma ve fahiş fiyattan ürün almaktan şikayetçi.

Antalya Side Esnaf Birliği Derneği(SEBD), yaptırdıkları müşteri memnuniyeti anket çalışmalarına göre turistlerin rahatsız olduğu konuların başında, ürün satımında ısrarcı olma, etiketsiz ürün ile fahiş fiyattan ürün satımı olduğunu söyledi. SEBD olarak Türki turizminde öncü olan Side'de müşteri memnuniyeti anketlerine özel önem verdiklerini belirten Ergen, "Geçmiş yıllarda müşteri memnuniyetine bağlı yapılan hataların faturası 2014 yılında bütün yönüyle kendini gösterdi. Bu sebeple turist alışverişlerinde yapılan bir hatanın kısa sürede telafisi gerekir. Kısa sürede telafi edilmezse turistler küstürülür. Bu küskünlük, turistleri bölge destinasyonundan İspanya, Yunanistan, İtalya ve Fransa'ya çeker. Kültür ve Turizm Bakanlığı müşteri şikayetlerine anında çözüm bulmak için 210 yatak kapasitesine sahip Manavgat'ın değişik yerlerine en az 10 turizm danışma bürosu kurması gerekir. Turizm danışma büroları da turistlerin kendi dillerinde şikayetlerini yapacak hale getirilmeli. " diye konuştu.

Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Öz, Side'de turist şikayetlerini açtıkları turizm danışma bürosundan değerlendirerek çözüme kavuşturduklarını söyledi. Side'de turist şikayetlerini çözüme kavuşturmada 3 dilde hizmet verdiklerini belirten Öz, belediye olarak turizmde müşteri memnuniyetine özel önem verdiklerini ifade etti.

Manavgat Belediyesi Side Turizm Danışma Bürosu Sorumlusu İbolya Erdoğan, turistlerin en fazla şikayet ettiği konuların başında fahiş fiyattan ürün satımı, etiketsiz ürün satımı ile ayıplı mal satımı olduğunu kaydetti.

Erdoğan, turist şikayetlerini yüzde 100'ünü çözüme kavuşturduklarını kaydetti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri