Fahiş fiyat denetimleri artacak! Ağır cezalar geliyor

Türkiye'de bazı işletmeler fahiş fiyatla satış yapıyor. Yeni uygulama kapsamında bu işletmelere çok ağır cezalar uygulanacak.

Türkiye genelinde yaşanan yüksek enflasyon ve fahiş fiyat artışı gündemde yerin koruyor. Ürünlerin giriş fiyatları ve vatandaşlara yansıyan fiyatlar arasında her geçen gün fiyat artışı yaşanmaya devam ediyor. Ülke genelinde yaşanan fahiş fiyat ve stokçuluğu önlemek için Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen ve takvim yılı içinde üç defa yakalanan firmalara cezası getirilecek.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Fahiş fiyat uygulayan işletmeleri tespit edip cezai yaptırım uyguladık. Stokçulukta bir takvim yılı içinde üç defa yakalanan firmalara kapatma cezası uygulanacak. Buradaki amaç caydırıcılık. Yani istiyoruz ki ticaret haklı, vicdani ve piyasa şartları içinde yapılsın" dedi.

Ticaret Bakanı Bolat, konuşmasında şunlara vurgu yaptı:

"Nisan ayı başlarına kadar marketlere Cumhuriyetin 100. yıl indirim kampanyaları başlattırdık. Market sahipleriyle görüşerek, görüşme ve ikna yoluyla yapılan çalışmalardı. Bir de denetim yoluyla yapılan çalışmalarımız yoğun geçti. 81 bin işletme ve 580 bin ürün denetlemeleri yapıldı. Geçen yıl İç Ticaret Genel Müdürlüğü üzerinden karaborsada stokçuluk, haksız fiyat, fahiş fiyat denetlemeleri 850 milyon lira yaklaşık 1 trilyona yakın. Tüketici korunmasında da zararlı ürünler aldatıcı reklamlar ve sağlığa aykırı ürün denetimleri ile de 1.2 milyarlık bir cezamız oldu. Rekabet Kurulu da geçen yıl 2.6 milyar TL ceza kesti işlem yapan firmalara. Şimdi Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nde çok önemli bazı kanunlarda değişiklik yapılıyor. Rekabetin korunması kanunu, tüketicinin korunması kanunu, lisanslı depocular, kooperatifler, stokçuluk ve fahiş fiyatla ilgili ilgili düzenlemelerde cezalarda ciddi artışlar meydana geliyor."

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri