Faciaya davetiye çıkarmayın!

Ormanlarımızın yandığı bu günlerde yasak olmasına rağmen Konya'da hala havai fişek atılıyor. Ciğerlerimiz yanarken, vatandaşın bu vurdumduymaz tutumu, 'Pes' dedirtiyor. Büyük faciaların yaşanmaması adına yetkililerin ise bu konuya el atması gerekiyor.

Ülkemizin kaynakları, yangınlardan dolayı bir bir yok oluyor. Ormanlarımız alev alev yanıyor. Büyük bir facia yaşanmasına rağmen Konya'da vurdumduymazlık devam ediyor. Geçtiğimiz gün Cihanbeyli'de yaşanan yangın, bu gerçeği ortaya çıkardı. Havai fişekten kaynaklı çıkan yangın, acil müdahale ile söndürüldü. Cihanbeyli'de faciaya ramak kaldı. Konya'da, havai fişek, oyun ve eğlence aracı olarak kullanılan piroteknik patlayıcı maddelerin satış ve kullanımının yasaklanmasına rağmen, vatandaşın kural tanımaması 'pes' dedirtti. Bu ürünlerin satışının hala yapılıyor olması “denetimsizlik gerçeğini” gün yüzüne çıkardı.

KONYA'DA KULLANIMI YASAKLANMIŞTI AMA TAKAN YOK!

Konya’da, havai fişek, oyun ve eğlence aracı olarak kullanılan piroteknik patlayıcı madde mamullerinin izinsiz satışı ve kullanılması yasaklandı. Konya Valiliğinden yapılan duyuruda, Konya ili sınırları içerisinde havai fişek, oyun ve eğlence aracı olarak kullanılan piroteknik patlayıcı madde mamullerinin izinsiz satışı ve kullanılmasının yasaklandığı bildirildi. Tüm uyarılara rağmen vatandaşın kural tanımamazlığı dikkatlerden kaçmadı. Havai fişek kullanımının devam etmesiyle birlikte yangınlar da kaçınılmaz oldu.

HAVAİ FİŞEK SATIŞI YASAKLANSIN!

Konya’da, havai fişek, oyun ve eğlence aracı olarak kullanılan piroteknik patlayıcı madde mamullerinin izinsiz satışı ve kullanılması yasaklanmasına rağmen, vatandaşın kural tanımamazlığı vatandaşa ciddi şekilde rahatsızlık verirken, bu ürünlerin hala satışının yapılması da akıllarda soru işareti bıraktı. Bilinçsiz havai fişek kullanımının neden olduğu yaralanma ve yangınlar, gözleri yine satıcılara çevirdi. Yasak olmasına rağmen el altından satılan havai fişekleri, yeterlilik belgesi olmayan kişiler dahi kolayca alabiliyor. Fiyatların ucuzluğu ve denetimsizlik sebebiyle, yasak olmasına rağmen havai fişek ve patlayıcı maddelerin satışı yapılıyor. Yasak olmasına rağmen onlarca dükkanın gizliden havai fişek satışı yaptığını ortaya çıkıyor. Dükkan sahipleri, havai fişekleri dolaba gizlerken, sadece müşteri istediği zaman çıkartıyor. Aynı dükkanların internet sitelerinde ise yasak olduğu için havai fişek satışı bulunmuyor. Fiyatları ise adet ve büyüklüğüne göre 25 TL ile 300 TL arasında değişiyor.

HAVAİ FİŞEK YANGINLARA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Düğünlerde ve asker uğurlama törenlerinde kullanılan havai fişekler yaralanmaların dışında, otların tutuşmasına da sebep oluyor. Bilinçsizlikten ötürü bazen önü alınamayan çok büyük yangınlar çıkabiliyor. İtfaiye ekipleri bile bazen bu yangınları kontrol altına almakta zorlanıyor. Rüzgârlı hava da yangının hakimiyet alanını genişletiyor.

CİHANBEYLİ'DE GEÇTİĞİMİZ GÜN FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

Cihanbeyli'de geçtiğimiz günlerde gece saatlerinde Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde Kent Park’ta kuruyan otların alev alması sonucu yangın çıktı. Yangın kısa sürede ağaçlara sıçradı. Alevleri görenler durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi. Konya Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye araçları da ihbarın ardından olay bölgesine giderek yangına müdahale etti. Ekipler yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Yangının atılan havai fişek sonucu çıktığı iddia edildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay yangınla ilgili sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda: "Cihanbeyli ilçemizde çıkan yangın söndürüldü ekiplerimiz soğutma çalışmalarına devam ediyor. Özellikle kuru ot, ağaçlık, ormanlık alanlarda, parklarda ve bu alanlardan geçen yollarda daha dikkatli davranalım arkadaşlar" diye konuştu.

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri