Facebook profiliniz tehlikede olabilir

Graph Search uygulamasının ardından güvenlik ayarlarını değiştirmeyen Facebook kullanıcılarının, büyük bir tehlike altında olduğu gözüküyor.

Facebook farklı bir yenilik ile karşımıza çıkmıştı. Kullanıcıya özel arama geliştiren Facebook, Gramp Search uygulaması ile Facebook kullanıcılarının kendileri ile paylaşılan her şeyi aratarak bulmalarına olanak sağladı. Şuan için sınırlı sayıda kullanıcının yararlandığı bu uygulama yakında bütün Facebook kullanıcılarının kullanabilmesi için uygun hale gelecek. Uygulamanın kullanıma başlanması ile Facebook kullanıcılarının güvenlik ayarlarında değişimler meydana geldi. Bunun farkında olmayan kullanıcılar, şuan tehlikeye açık haldeler. 13 milyon kullanıcının Gramp Search uygulamasından etkilenerek Facebook profilini kamuya açık hale getirdiği anlaşıldı.

Sosyal medya devi Facebook, dünya çapında en popüler platform olmayı başardı. Her ne kadar son zamanlarda kullanıcılarını kaybetmeye başlamış olsa da, kaybettiği kullanıcı sayısı kadar, yeni kullanıcılar kazanmayı da başarıyor. En popüler sosyal medya platformunun Facebook olması, bazı tehlikeleri de üzerine çekmesine neden oluyor. Facebook profilinde kişisel bilgilerini arkadaşları ile paylaşan kişiler, güvenlik ayarlarına dikkat etmediği zaman bu bilgilerin başkalarının eline geçmesine de neden olabiliyor. Kişisel bilgileri ele geçiren kötü amaçlı kişiler, Facebook kullanıcısının çeşitli sorunlarla karşılaşmasına neden oluyor. Bu durumu ortadan kaldırmak için ise sıklıkla güvenlik ayarlarını kontrol etmek gerekiyor. Mashable'in yaptığı haberlere bakılırsa, 13 milyon Facebook kullanıcısının profili tehlike altında. Bu durumu ortadan kaldırmaları için ise ayarlarını "Sadece Arkadaşlar" olarak değiştirmesi gerekiyor.

Gramp Search uygulamasından sonra sadece güvenlik ayarları değişen kişilerin, sadece kişisel bilgiler değil, fotoğrafları da açık hale geldi. Özellikle etiketlendikleri fotoğrafları herkese açık hale getiren bu uygulama birçok Facebook kullanıcısının profilinin tehlike altında olmasına sebep oldu. Uygulama herkes tarafından kullanılmaya başlandığında, tehlikede olan profil sayısı da artış gösterecek gibi gözüküyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri