Facebook Hesabını Hackleyip Arkadaşlarını Dolandırdılar

Sosyal medyaya dadanan dolandırıcılar türlü yöntemlerle vatandaşları mağdur ediyor. Bursa’da ikamet eden bir vatandaşın facebook hesabını ele geçiren kimliği henüz belirlenemeyen dolandırıcılar, "Telefonumu değiştirdim, yeni numaranı...

Sosyal medyaya dadanan dolandırıcılar türlü yöntemlerle vatandaşları mağdur ediyor. Bursa’da ikamet eden bir vatandaşın facebook hesabını ele geçiren kimliği henüz belirlenemeyen dolandırıcılar, "Telefonumu değiştirdim, yeni numaranı atar mısın? Şirket 200 kontör verdi, telefon hattın faturalıyla bana mesaj at seninle paylaşayım." diye mesaj attıkları kayıtlı 8 kişiden aldıkları 800 lira ile sırra kadem bastı.

Telefon dolandırıcılığından sonra bilişim suçlarına yönelen dolandırıcılar, vatandaşları mağdur ediyor. Bursa Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’ne müracaat eden Cemal Serbest (35), vatandaşların bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Serbest, şunları kaydetti: "Facebook hesabımın ele geçirildiğini kardeşim bana iletti. Kardeşimin arkadaşlarına abuk-sabuk mesajlar gidiyormuş. İşte, ‘Selam ne haber, telefonumu değiştirdim, bana telefon numarasını gönderir misin?’ şeklinde. Arkadaşlara, ‘Mesaj atacağım sana, şirket bana 200 lira değerinde kontör gönderdi, bunu seninle paylaşayım’ demişler. Mesajı gönderenlere de ‘evet’ yazıp 7979’a göndertmişler. Arkadaşlarımı bu şekilde dolandırdıklarını anladık. Kardeşimin hesabından dolandırıcılık olayını anlattık, ama 8 arkadaşım bu yöntemle dolandırılmış. Suç duyurusunda bulundum. Yaklaşık 8 arkadaşımdan 800 lira dolandırmışlar. Farklı numaralar vererek mesaj gönderilmiş. Daha önce duymamıştım, değişik bir dolandırıcılık sistemi, kimsenin kanmasını istemiyorum. Yetkililerin de önlem almasını rica ediyorum."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri