Facebook daveti başkana istifa getirdi

Hollanda'nın kuzeyinde bulunan Groningen eyaletine bağlı Haren kentinde, geçen yıl Eylül ayında bir genç kızın yanlışlıkla sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan herkese yaptığı açık davet üzerine çıkan olaylar, belediye başkanının istifasını getirdi.

Olayların ardından hazırlanan raporda ağır şekilde eleştirilen Haren Belediye Başkanı Rob Bats, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Doğum günü nedeniyle sadece arkadaş ve yakın çevresini davet etmek isteyen ancak yanlışlıkla herkese açık davet yapan genç kızın davetine binlerce genç katılmış, eğlencenin ardından kenti savaş alanına çevirmişti.

Kentteki olayları araştıran komisyon, geçen hafta yayımladığı raporda yerel yöneticileri sert dille eleştirmişti.

Güvenlik ve Adalet Bakanının desteğine rağmen istifa eden Belediye Başkanı Rob Bats, rapordan sonra halktan ve belediye meclisinden yeterli desteği göremediğine inandığı için bu kararı aldığını söyledi.

Ülkede 15 yaşındaki genç kızın 21 Eylül 2012 tarihinde internete yanlışlıkla koyduğu herkese açık davete ülkenin farklı yerlerinden katılan 10 binden fazla genç, kentte büyük olaylara neden olmuştu. İşyerlerinin büyük zarar gördüğü ve arabaların yakıldığı olaylarda 30'dan fazla kişi yaralanmış, çok sayıda kişi de gözaltına alınmıştı. Hükümet, uzun süre gündemde kalan bu olayı araştırmak üzere bir komisyon kurmuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri