Fabius: İran İçin Sivil Amaçlı Nükleer Enerjiye Evet, Atom Bombasına Hayır

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Fransa'nın başkenti Paris'te bir araya geldi. Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Laurent Fabius -, Suriye ve Irak'taki gelişmeleri, Ukrayna'daki...

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Fransa'nın başkenti Paris'te bir araya geldi. Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Laurent Fabius -, Suriye ve Irak'taki gelişmeleri, Ukrayna'daki son durumu ve İran ile yapılan nükleer müzakerelerin gündeme geldiğini söyledi.

Fabius, İran'ın sivil amaçlı nükleer enerjiye sahip olma hakkına sahip olduğunu vurgulayarak, ama atom bombasına sahip olmasına müsaade edemeyeceklerini ifade etti. Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, "İran sivil amaçlı nükleer enerjiye sahip olma hakkına kesinlikle sahiptir. Ama açık konuşmak gerekirse atom bombasına hayır diyoruz." dedi. Fabius, bu durumun hem bölgenin hem de dünya güvenliği için sonuçları olacağını vurguladı. Laurent Fabius, İran ile nükleer enerji müzakerelerinde bir sonuca ulaşmak istediklerini de kaydederken her iki taraf arasında henüz uzlaşma sağlanamayan noktalar olduğuna dikkat çekti.

John Kerry ise İran ile yürütülen nükleer müzakerelere değinerek, bir anlaşmaya ulaşmak istediklerini kaydetti. İran ile yürütülen nükleer müzakerelerde yer alan ülkelerin dosya üzerinde ortak bir bakış açısına sahip olduklarına da dikkat çekti. Kerry, ihtilafların giderilerek anlaşmaya varılması için çalıştıklarını vurguladı.

John Kerry'nin bu akşam İran ile Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesi ve Almanya (5+1) arasında yürütülen nükleer müzakerelere katılmak üzere Avusturya'nın başkenti Viyana'ya gitmesi bekleniyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri