Ezberlemek yetmez

İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu faaliyetleri çerçevesinde planlanan "Hafız-ı Kur’an Vakıf-ı Anlam Projesi" Selçuklu Hacıveyiszade Camii altında yer alan derslikte başladı

Hafızlığını tamamlamış yaklaşık 200 bayanın katıldığı eğitim programının açılış konuşmasını Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Sorumlusu İl Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç yaptı. Bilgiç, Hafızların sadece Kur’an-ı ezberden okumalarının yeterli olmadığını, asıl olanın Kur’an’ı anlamak ve onun rehberliğinde kişilerin hayatını şekillendirmesi gerektiğini ifade ederken "Kur'an-ı Kerim yüce Rabbimizin bizlere sunduğu en büyük ikramıdır. Kur’an, bizim hayat reçetemizdir. Dünya hayatımızı cennete çevirmek istiyorsak, bunun yolu Kur’an’dan geçer. Yüce kitabımız ahiret hayatında ise bizlere Allah'ın rızasını ve cenneti kazanmanın yollarını gösterir. Onun için Kur'an hepimizin ihtiyaç duyduğu, hepimizin muhtaç olduğu bir hayat rehberi, bir kılavuz, bir düstur, bir hayat kataloğudur. Kur'an bize ne diyor, bizden ne istiyor, ona karşı sorumluluklarımız nelerdir? Bunların  bilincinde olmalıyız. Kısacası onu anlamak, muhtevasını  ve içeriğini fark etmemiz için bizlerde acizane siz değerli kardeşlerimize, hafızlarımıza yardımcı olmak niyetiyle bu projeyi başlattık. Kur’an’a hizmet Allah’ın dinine hizmettir. Bu anlamda Alllah’ın dinine hizmet iştihakıyla bu projeye katılmış olan siz değerli hafızlarımızı candan tebrik ediyor, size hizmeti kendimize şeref addediyoruz. Gayret siz değerli hafızlarımızdan ve sizin hizmetkarı bizlerden, muvaffakiyet Allah’tandır. Bu projede çalışacak olan değerli hocalarımız İl Vaizimiz Ümmü Taş, İl Vaizimiz Halide Kılıç’ın  ve bu projeye yardımcı olacak tüm hoca hanımlara ve katılımlarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

İLK DERSLER BAŞLADI

Bilgiç'in konuşmasından sonra İl Vaizleri Ümmü Taş ile Halide Kılıç, hafızlara eğitim süresince işlenecek dersler ve uygulamalar hakkında kısa bilgi verdikten sonra günün ilk dersine başlandı.

Eğitimler Pazartesi ve Cuma günleri olmak üzere 2 yıl süreyle devam edecek. Projenin amacı ise şöyle: Diyanet İşleri Başkanlığı kuruluş ve görevleri hakkındaki 633 sayılı kanun gereği; İslam Dininin inançları, ibadet ve ahlak esaslarıyla ilgili işleri yürütmek. Din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek üzere kurulmuş olan Diyanet İşleri Başkanlığının görev sorumluluğu içinde, Başkanlık bünyesinde yetiştirilip belge alan Bayan Hafızların arapça öğretimi ile birlikte, Kur’anı Kerimi türkçe mealiyle birlikte öğrenmelerini sağlamak. Arapçaya vakıf olrak, Kur’anı Kerimi daha iyi anlamaları, tefsirini amacına uygun yapmaları, ayetleri gramer kaidelerine uygun açıklamak için geniş kapsamlı Arapça çalışma yapmak. Tefsir usulü, hadis usulü, fıkıh usulü gibi dersleri de alarak ve bizzat fıkıh konularını da arapça metinden okuyup anlayacak derecede arapça bilgisine sahip olarak yetiştirmek. Kuran hafızının, ezberlediği Kur’anın anlamasına, katkıda bulunmak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri