Ezan-ı Muhammedin sene-i devriyesi

İrşad Dayanışma Vakfı, Ezan-ı Muhammedinin doğuşunu, ilk okunuşu ve meşruiyetinin yıldönümü münasebetiyle Mevlana Kültür Merkezi Salonunda program düzenleniyor

İrşad Dayanışma Vakfı, Ezan-ı Muhammedi’nin doğuşunu, ilk okunuşu ve meşruiyetinin yıldönümü münasebetiyle Mevlana Kültür Merkezi Salonu’nda program düzenleniyor. 

İrşad Dayanışma Vakfı tarafından düzenlenen olan, ‘Ezan-ı Muhammed’in doğuşu, ilk okunuşu sene-i devriyesi’ isimli etkinliği 15 Haziran Çarşamba günü Mevlana Kültür Merkezi’nde İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu’nun katılımıyla yapılacak. İrşad Dayanışma Vakfı Başkanı Ali Galip Doğan, düzenlediği basın toplantısında program ile ilgili bilgi verirken geceye tüm Konya halkını davet etti.

Doğan, “Çarşamba günü saat 20.30’da düzenlenecek olan programa ilginin yoğun olmasını bekliyoruz. Ezan-ı Muhammed’in doğuşunun, okunuşunun ve meşruiyetinin kutlanışı vakfımız tarafından ilk olarak beş yıl önce yapılmış ve büyük yankı uyandırmıştı. 5 yıldır olduğu gibi bu yılda programımızı Mevlana Kültür Merkezi büyük salonunda yapacağız. Bu toplantımızı da herkesin çok yakından tanıdığı ve sevdiği ilahiyatçı Ömer Döngeloğlu, kendisine has yorumu ile güzel bir konuşma yapacak. Bu anlamlı gecemize tüm Konya halkımızı bekliyoruz. Bizim için ayrı önemi olan Ezan-ı Muhammed’in okunuşu ile ilgili geniş sunumun yapılacağı etkinliğimize herkesi bekliyoruz” dedi.

Kültürel faaliyetler açısından en yoğun olan kuruluşun vakıfları olduğunu dile getiren Doğan, “Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da faaliyetlerimize ara vermeden devam edeceğiz. Vakıf olarak cami yaptırıyoruz. İki tane Kur’an kursu açtık. İhtiyacı olan öğrencilere burs veriyoruz. Buradaki gayemiz imanlı gençler yetiştirmek. Bu tür etkinliklerimizin yanı sıra gençlerimizin daha rahat eğitim görmelerini sağlamak için gençlik programları düzenliyoruz.

İslam’ın sembolü olan Ezan-ı Muhammed için düzenlediğimiz bu programda bizim için en önemli etkinliklerimizden birisi. Bu anlamlı gecemizde herkesi görmeyi arzu ediyoruz” diye konuştu.

 

 

ALİ SAİT ÖGE

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri