Eyüp mesaisi başladı

Denizli deplasmanından bir puanla dönen Konya Şekersporu yoğun bir maç trafiği bekliyor. Hafta içi Eyüspor ile karşılaşacak olan temsilcimiz 5. hafta maçında ise zirve hesapları yapan Sarıyerin konuğu olacak
TFF 2. Lig 2. Grup’ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, geçtiğimiz hafta sonu Lig’in 3. haftasında deplasmanda Denizli Belediyespor ile karşı karşıya geldi. İlki iki hafta sonunda sadece bir puan alabilen yeşil-beyazlılar zorlu deplasmana üç puan hesapları ile gitti. Ancak umduğunu bulamayan yeşil-beyazlılar, 1-1’lik skorla evine dönerek kan kaybetmeye devam etti.
Her iki ekibinde mutlak üç puan hesapları yaptığı maçta oyunun mutlak hakimi olan Şekerspor, gol yollarında yaşadığı şanssızlığı maçın son bölümlerine kadar bir türlü kıramadı. Maçta pozisyon bulmakta zorlanan Denizlispor, uzaktan Cengiz’in attığı şutta top defansa çarparak ağlara gitti ve 1-0 öne geçti. Öne geçmenin avantajı ile daha da geriye yaslanan Denizli Belediyespor skoru korumak için oynadı. Sağlı sollu ataklarla rakip defansı geçmeye çalışan Şekerspor ise aradığı golü maçın son saniyelerinde Turgay ile buldu ve bir puana razı oldu. Temsilcimiz aldığı bu sonuçla puanını ikiye çıkartırken puan cetvelinde bir basamak yükseldi. Ev sahibi ekip Denizli Belediyespor ise ligdeki ilk puanını Şekerspor’dan almış oldu.
Zorlu maçın andından geçtiğimiz Cumartesi akşamı Konya’ya dönen yeşil-beyazlılar, dün yaptığı çift idmanla ara vermeden önümüzdeki Çarşamba günü 4. haftada oynayacağı Eyüpspor maçının hazırlıklarına başladı. Hafta içi Eyüpspor’u evinde ağırlayacak olan yeşil-beyazlılar, galibiyet hesapları yaptıkları maçın ardından hafta sonu ise ligin zirvesine oynayan 6 puanla Sarıyer deplasmanına gidecek.
Zorlu haftada iki önemli maça çıkacak olan yeşil-beyazlılar, her iki maçı da kazanarak lige yapmış olduğu kötü başlangıcı unutmanın ve iyi bir çıkış yakalamanın hesaplarını yapıyor. Geride kalan üç hafta sonunda her hangi bir cezalı futbolcusu bulunmayan Şekerspor’da yoğun geçen maç trafiğinin ardından hafif sakatlıklardan başka bir sıkıntı bulunmuyor. Teknik ekip ise zorlu gecen maçların ardından her hangi bir futbolcusunun sakatlanmamasına oldukça memnun.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, Denizli Belediyespor deplasmanına mutlak üç puan hesapları ile gittiklerini ancak istediklerini alamadıklarını söyledi. Geride kalan üç hafta genelinde oynadıkları futbolun hakkını alamadıklarını ifade eden Kartal; “Kaliteli futbol oynuyoruz ancak futbolun meyvesi olan gole ulaşmak için zorluk çekiyoruz. Girdiğimiz pozisyonları gole çeviremeyip cömertçe harcıyoruz. Gol yollarında yaşadığımız eksiği geçtiğimiz günlerde dile getirmiştik. Ancak bu konuda yapacağımız bir şey yok. Elimizdeki kadro ile yapabileceğimizin en iyisini yapacağız. İlerleyen haftalarda yaşadığımız bu sorunu aşacağımızı düşünüyorum. Geçtiğimiz gün oynanan denizli maçında ise yine şanssızlıkların kurbanı olduk. Maçın başından sonuna kadar üstün olan ve pozisyonlara giren taraf bizdik. Rakibimiz ise evinde oynamasına rağmen pozisyon bulmakta zorlandı. Hatta hiç pozisyona girmeden maçı tamamladılar. Talihsiz bir gol yedik ve kazanmamız gereken üç puanı alamadan evimize döndük. Önümüzde oynayacağımız iki önemli maç var. Bu maçları en az kayıpla atlatıp iyi bir çıkış yakalamak istiyoruz. İleri uçta biraz daha etkili olabilirsek bunu başaracağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri