EYT'lilerin hesabına bugün para yatacak

EYT emeklilerinin bayram ikramiyeleri belli oldu. Nisan ayında hak kazananlar bugün ödeme alacak

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda birçok tartışma yaşanırken, EYT emeklilerinin bayram ikramiyeleri konusunda da gündeme gelen bir gelişme yaşandı. Bazı EYT emeklilerinin bayram ikramiyeleri yatmazken, SGK'dan yapılan açıklamaya göre nisan ayında gelir ve aylık bağlama işlemleri sonuçlanan ve aylık başlangıç tarihi 30 Nisan'dan önce olan EYT emeklileri de bayram ikramiyelerini alacaklar.

SGK tarafından yapılan yazılı açıklamada, kurumun 5510 sayılı kanun ve ilgili mevzuat uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye ödendiği belirtildi. Nisan ayı içinde gelir ve aylık bağlama işlemleri tamamlanan EYT emeklilerinin bayram ikramiyeleri, 9 Mayıs 2023 tarihinde ödeneceği ifade edildi.

EYT emeklileri, hak kazandıkları bayram ikramiyelerinin hesaplarına bugün yatırılacak olması nedeniyle sevinçli olduklarını belirtiyorlar. Ancak EYT emeklilerinin, genel olarak haklarındaki düzenleme beklentileri devam ediyor.

SGK'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"2023 yılı mart ayı öncesinde gelir ve aylık almakta olanlar ile mart ayı içerisinde gelir ve aylık bağlama işlemleri tamamlananların Ramazan Bayramı ikramiyeleri 14-19 Nisan 2023 tarih aralığında ödenmiştir. Nisan ayı içerisinde gelir ve aylık bağlama işlemi sonuçlanan ve aylık başlangıç tarihi 30 Nisan öncesinde olan sigortalı ve hak sahiplerinin Ramazan Bayramı ikramiyeleri ise 9 Mayıs 2023 tarihinde ödenecektir."

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri