EYT mağdurları ayaklandı

EYT'den faydalanamayıp 15-20 yıl fazla çalışmak zorunda kaldıklarını ifade Emeklilikte Adalet Arayanlar Derneği İstanbul’un değişik yerlerinde stand çalışması yaparak yaşadıkları mağduriyeti dile getirdiler.

EYT'den faydalanamayanların kurduğu Emeklikte Adalet Arayanlar Derneği (EAP), İstanbul’da 5 ayrı noktada es zamanlı stand çalışması başlattı.

“SEN YOKSAN BİZ EKSİĞİZ”

Yaptıkları çalışma hakkında bilgi veren Emeklilikte Adalet Arayanlar Derneği yetkilileri “Sen yoksan! Biz eksiğiz diyoruz” sloganıyla şu açıklamayı gerçekleştirdiler

Emeklilikte Adalet Arayanlar Derneği olarak 08.09.1999 sonrası SSK mağdurları olarak eşit ve adil bir emeklilik sistemi icin mücadele ediyoruz. T.C vatandaşları arasında EYT sonrası magduriyet oluştu.25 yıl hizmet süresi,yaş şartsız, belli bir prim günü emekli olmak istiyoruz. Bu mağduriyette barış huzurumuz kalmadı. Aynı iş yerindeki arkadaşlarımız 43 yaşında emekli olurken biz 17-20 yıl fazla çalışmak zorunda kalacağız. Haksızlığın giderilmesi ve SSK mevzuatının tekrar düzenlenmesi gerekmektedir. Maaş bağlanma oranlarının insani yaşam koşullarına uygun olarak düzenlenmeli en az %70 olmalıdır. Çalışmalarımızda istanbul'un çeşitli yerlerinde toplantı yaptık, Gebze'de basın açıklaması yaptık. Bu hafta itibarıyla istanbulda 5 ayrı noktada es zamanlı stand çalışması başlattık. Pazar günü kartal,kadikoy meydan,pendik etkinlik alanı, Samandıra meydan Yerel seçimde olmazsa diğer seçime kadar sesimizi duyuracağız. Mağdur olan herkesi birlik ve beraberliğe çağırıyoruz. Sen yoksan! Biz eksiğiz diyoruz!

"SONUNA KADAR GİDECEĞİZ"

Emeklilikte Adalet Platformu Gebze'de açtığı stantta 1999 sonrası SSK mağdurlarına çağrıda bulunarak, "Haklı davamızda sonuna kadar gideceğiz" dedi.

Mağduriyetlerini dile getiren dernek üyeleri EYT'den faydalanamayıp 15-20 yıl fazla çalışmak zorunda kaldıklarını ifade ederken "Dernek olarak mağduriyetimizin giderilmesi için sosyal medyada, alanlarda birçok çalışmalarda bulunduk. Gebze Kent Meydanında standımızı açarak mağdurlarla görüştük, derneğimizi tanıttık. Bundan sonrası için de çalışmalarımız devam edecektir. Yüzyılın adaletsizliği olarak değerlendirdiğimiz haklı davamızda sonuna kadar gideceğiz" denildi

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri