Eylemcilerin Öğrenci Yurdunu Taşlaması Kamerada

IŞİD'in Kobaniye yönelik saldırılarını bahane eden PKK yandaşları, birçok ilçede büyük maddi hasara yol açtı. Olaylarda 30 kişi yaralanırken örgüt üyesi 98 kişi gözaltına alındı. Eylemciler, dün akşam Zeytinburnu’nda bir öğrenci...

IŞİD'in Kobaniye yönelik saldırılarını bahane eden PKK yandaşları, birçok ilçede büyük maddi hasara yol açtı. Olaylarda 30 kişi yaralanırken örgüt üyesi 98 kişi gözaltına alındı. Eylemciler, dün akşam Zeytinburnu’nda bir öğrenci yurdunun camlarını taş ve sopalarla aşağı indirdi. Yurdun camlarının kırılma anı kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.

Terör yanlıları, Kobani'ye yapılan saldırıları protesto etmek amacı ile birçok ilçede çok sayıda işyeri, banka ve binaya hasar verdi. Zaiyat günün ağarmasıyla ortay açıktı. Hasarların yaraları sabah erkenden sarılmaya başlandı. Zarar gören devlet kurumları, bankalar ve iş yerleri hemen tamirden geçirildi.

Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarını protesto eden gruplar Bağcılar ve Zeytinburnu'nda da kamu kurumları, bankalar ve iş yerlerine zarar verdi. Bağcılarda aralarında kaymakamlık ve bir banka binasının da olduğu bir çok kurum ve iş yerlerinin camları kırıldı. Bağcılar’da hasar gören mekanlardan biri de Hoca Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde yer alan bir banka oldu. Banka şubesinin ön camları kırılırken bankamatikler büyük ölçüde hasar gördü. Kaymakamlık binası da dünkü saldırılardan en çok hasar gören mekanlardan biri oldu. Ön cephesi koyu camla kaplı olan kaymakamlık binası saldırı sonucu adeta bulmacayı andırdı. Saldırı sırasında ön camlarda monteli olan kaymakamlık ismi harfleri de söküldü.

Bağcılar’da göstericiler, yürüyüş yolundaki mobese kameraları ile meydanın yanı başındaki telefon bağlama noktasına da zarar verdi. Bakırköy caddesi üzerindeki İGDAŞ binası ile Bağcılar Belediyesine ait 8D sinema binası da saldırıdan nasibini aldı. Saldırı sırasında Bağcılar Meydan’da bulunan metro asansörleri de hasar gördü. Camları kırılan asansörler kullanım dışı kaldı.

Öte yandan göstericiler, Zeytinburnu'nda da boş durmadı. Eylemciler, bazı kurum ve işyerlerine saldırılarda bulundu. Kalabalık gruplarca gerçekleştirilen saldırılarda Zeytinburnu Telsiz Mahallesi 85 Sokak üzerinde yer alan bir yurt, bazı banka ve iş yerleri hasar gördü.

Bu arada Zeytinburnu’nda bir öğrenci yurduna yapılan saldırı kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde; akşam saatlerinde yoldan geçen grup, önünden geçtikleri yurdun camlarını taş yağmuruna tutuyor. Saldırganlardan birin ise eline aldığı demir çubukla camlara var gücüyle saldırarak kırıyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri