Eylem Yapmak İsteyen Grup Yaka Paça Gözaltına Alındı

İstanbul Adliyesi önünde izin verilmeyen alanda açıklama yapmak isteyen gruba, polis müdahale etti. Bir polisi şehit eden sanığın duruşmasına girmek isteyen eylemciler dağılmayınca, yaka paça gözaltına alındı.Gaziosmanpaşa’da bir büfede...

İstanbul Adliyesi önünde izin verilmeyen alanda açıklama yapmak isteyen gruba, polis müdahale etti. Bir polisi şehit eden sanığın duruşmasına girmek isteyen eylemciler dağılmayınca, yaka paça gözaltına alındı.

Gaziosmanpaşa’da bir büfede öğle yemeği yerken polis memuru Zekeriya Yurdakul’u şehit eden Sultan Işıklı’nın duruşması Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'da görülmeye başlandı. Duruşmaya gelen grup, adliyenin giriş kapısı önünde pankart açıp eylem yapmak istedi. Duruşma salonuna girmek istediklerini söyleyen gruba, hakimin kararının beklendiği söylendi. Bir süre sonra içeri girmek için ısrar eden gruba, polis içeri alınmayacaklarını söyledi. Eylemcilerin direnmesi üzerine polis gözaltına almaya başladı. İzin verilmeyen alanda eylem yapmak isteyen gruba, polis müdahale etti. Polis, eylemcileri itekleyerek meydana kadar uzaklaştırdı. Ancak dağılmayan eylemciler direnmeye devam etti. Arbede yaşanan adliye önünde eylemciler, karga tulumba gözaltına alındı. Otobüse alınan eylemcilerle polis arasında araç içinde de zaman zaman arbede devam etti.

Eylemciler daha sonra polis merkezine götürüldü.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri