Eylem Planı umut verici

ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, “64. Hükümet Eylem Planı bizleri umutlandırdı. Kritik adımlar umarız ufkumuzu açar ve verimli bir dönemin başlangıcı olur” dedi

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, 64. Hükümet Eylem Planı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Yıldırım, 1 yıl içerisinde gerçekleştirilecek olan  ve ekonomi, finans ve ticaret bölümünde yer alan,  "Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu güncellemesi, Kamu İhale Kanunu güncellenmesi, Kamu ve özel kesim işbirliğine yönelik temel kanun hazırlanması, hazine mülkiyetine kayıtlı taşınmaz envanteri geliştirilmesi, Damga Vergisi Kanunu gözden geçirilmesi, Yatırıma uygun arazi envanterinin yatırımcıya elektronik ortamda sunulması amacıyla coğrafi bilgi sistemleri altyapısı kurulmana yönelik çalışmaların tamamlanması, finans ve bilişim başta olmak üzere, diğer sektörlere yönelik ihtisas mahkemeleri kurulacak olması, KOBİ'lerin taşınırlarının teminat olarak kullanılmasının sağlanması, Dahilde İşleme Rejimi'nin gözden geçirilmesi, Standart Maliyet Modeli'nin uygulamaya geçirilmesi, MTA’nın yurtdışında madencilik faaliyetleri yapabilmesi sağlanması, Tarımsal destekler, tarım havzaları bazında ürün deseni ile birlikte su kısıtı gözetilecek şekilde yeniden düzenlenmesi, Sulama birlikleri yeniden yapılandırılacak olması, Şeker Piyasası'nın yeniden yapılandırılması, Sağlık turizmindeki kurumların yetkilendirilmesi ve akreditasyonu için altyapı oluşturulması, Yapı denetimi sisteminin etkinleştirilecek olması, Piyasa gözetim ve denetim sistemlerinin işleyişi değerlendirilerek, etkin bir uygulama mekanizması oluşturulacak olması, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ve geliştirilmesi için gerekli tedbirler alınması" gibi hazırlanan eylemlerin son derece önemli olduğunu belirtti.

6 AYLIK PLANLAR DİKKATE ALINMALI

Başkan Yıldırım, 6 aylık sürede yapılacak olan, "Prime esas kazanca karine teşkil edecek ücret düzeyleri belirlenecek ve rehberlik ve denetim süreçleri başlatılacak olması, Aktif İşgücü Programlarına ilişkin bir izleme ve değerlendirme sistemi kurulması, vergi beyannameleri ile sosyal güvenlik bildirgeleri birleştirilecek olması, gelir ve kurumlar vergisi kanunları birleştirilerek yeni Gelir Vergisi Kanunu çıkarılacak olması, Vergi Usul Kanunu güncellenecek olması, mali mevzuatta yer alan dönemsel artışları belirli bir göstergeye bağlayan tüm düzenlemeler gözden geçirilmesi, mevcut vergi mevzuatı gözden geçirilerek enerji verimliliğini teşvik eden vergisel düzenlemeler yapılacak olması" maddelerin de ekonomik işleyişe hareket kazandıracağını dile getirdi.

ASKON OLARAK TAKİP EDİYORUZ

Eylem Planı'nın ASKON'un yakın takibinde olduğunu aktaran Yıldırım, "64. Hükümet'in oluşturduğu 3, 6 ve 12 aylık eylem planları bizler için büyük önem taşıyor. Üretim  ve ticaret yönünden stratejik vaatlerin bulunduğu eylem planını yakından takip edeceğiz. ASKON çatısı altındaki üreticilerimizin ve şehrimizin diğer üreticilerinin sürece hızlı entegre olmaları için elimizden gelen çalışmayı yapacağız. Son derece büyük önem taşıyan vaatlerin icraata geçmesi umutlarımızı artıyor" ifadelerini kullandı. Yıldırım, işverenin üzerindeki gerek asgari ücretli işçilere ödenen vergiler gerekse diğer vergilerin oluşturduğu yükün hafifletilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri