Eyfel'den sonra Tayland'da da kolbastı oynayacaklar

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Halk Oyunları Topluluğu, Asya'nın en büyük organizasyonlarından biri olan Tayland'daki festivalde, Türkiye'yi kolbastı oyunuyla temsil edecek.

SÜ Halk Oyunları Topluluğu Sorumlusu Öğretim Görevlisi Kadir Ersan Bilgin yaptığı açıklamada, topluluğun bu alanda bin 500 kayıtlı dansçısıyla Türkiye'nin en büyük dans topluluğu olma özelliğine sahip olduğunu söyledi. 
Bu bilinçle çalışmaları büyük bir titizlikle sürdürdüklerini ifade eden Bilgin, ''2009-2010 yılı faaliyet programı çerçevesinde 24-25 Ekim 2009 tarihinde yeni dönem çalışmalarına başladık. Topluluğumuz bu yıl Trabzon, İzmir, Gaziantep, Kafkas, Akşehir, Mardin, Ankara ve Çankırı yöresi oyunlarıyla sahneye çıkacak'' dedi. 
TAYLANDLILAR DA ''KOLBASTI'' İLE COŞACAK
Bilgin, bu aktivitede amaçlarının öğrencilere sosyalleşme, paylaşımcılık, boş zamanları değerlendirme ve sağlıklı bir yaşam felsefesinin benimsetilmesi olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: 
''Ağustos ayında Paris'te Eyfel Kulesi önünde yaptığımız kolbastı gösterisi, büyük ilgi görmüştü. Bu etkinliğimiz Türkiye'deki gazetelerde de geniş yankı buldu. Topluluğumuz, ulusal ve uluslararası birçok yarışma ve festivalde üniversitemizi ve ülkemizi başarıyla temsil etmiştir. Son olarak 22?30 Ağustos 2008 tarihinde, 25 ülkenin katılımıyla gerçekleşen ve bu alanda dünyanın en prestijli yarışması olarak kabul edilen '40. Uluslararası Polonya Zakopane Halk Dansları Yarışması'nda' ülkemizi temsil ederek dünya birinciliği gibi büyük bir başarıya imza atmıştı. Daha önce de uluslararası yarışmalarda benzer başarılar elde etmiştik. Bundan sonra 14-24 Ocak 2010 tarihinde Tayland'ın Bangkok kentinde düzenlenecek, Asya kıtasının en büyük organizasyonlarından biri olma özelliğine sahip Uluslar Arası Üniversiteler Halk Dansları Festivali'ne katılarak kolbastı oyunuyla ülkemizi temsil edeceğiz.'' 
Festivale, 7 kıtadan 20'ye yakın ülkenin katılacağını dile getiren Bilgin, topluluğun bu organizasyonda da yer alarak Türkiye'nin zengin folklorunu Uzakdoğu'da da en iyi şekilde tanıtmaya çalışacaklarını anlattı. 
Herkesin ilgisini çeken ''kolbastı'' oyunu için, özel bir gösteri grubu oluşturduklarını anlatan Bilgin, ''Karadeniz'in bu güzel oyunu topluluğumuz tarafından bu yıl da farklı organizasyonlarda sergilenecek. Ekibimiz, Anadolu'nun dört bir köşesinde var olan kültür zenginliğimizi tüm dünya ülkelerine tanıtmanın yanı sıra bu alanda ülkeler arası sosyal ve kültürel ilişkilerin kurulması ve devamlılığın sağlanması adına da önemli ve bağlayıcı bir rol üstlenmiştir'' diye konuştu. 
Bilgin, ayrıca son günlerde özellikle uluslararası alanda tüm dünya ülkelerinin dikkatini çeken ve beğeniyle izlenen ''Aşuk-Maşuk'' oyunu da Türkiye'de ilk defa 20 erkek dansçıyla sahneleyeceklerini sözlerine ekledi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri