Expo Alanını Taşkından Koruyacak Sedde Bir Ay Sonra Bitecek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, EXPO 2016 Antalya alanını taşkından koruyacak sedde çalışmasının bir ay sonra biteceğini açıkladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, EXPO 2016 Antalya alanını taşkından koruyacak sedde çalışmasının bir ay sonra biteceğini açıkladı. Bakan Eker, Nisan 2016’da yapılacak EXPO’ya çağırılacak 186 ülkeye ise davet mektuplarının bu ay içinde ulaştırılacağını söyledi.

EXPO Yönetim Kurulu 12’nci kez toplandı. EXPO Antalya Ajansı’ndaki toplantı öncesinde gazetecilerin kısa bir süre görüntü almasına izin verildi. Bu arada Bakan Eker, bugüne kadar yapılanlar ve yapılacaklarla ilgili bilgi verdi. Aksu ilçesindeki EXPO arazini muhtemel taşkınlardan koruyacak sedde çalışmasının hızla devam ettiğini belirten Bakan Eker, “Bir ay sonra bu sedde bitmiş olacak. Bu önemli. Çünkü bahar gelmeden, muhtemel yağışlar gelmeden EXPO alanı muhtemel taşkınlara karşı korunmuş olacak.” dedi. Bakan Eker, EXPO alanındaki diğer inşaat çalışmalarının ise hızla devam ettiği bilgisini verdi.

186 ÜLKE DAVET EDİLECEK

Bakan Mehdi Eker, EXPO 2016 Antalya’ya davet edilecek ülkelerin listesinin geçen hafta Dışişleri Bakanlığı tarafından EXPO Ajansı’na ulaştırıldığını belirterek, “Bu ülkelerin mektupları hazırlandı. Bu ay içinde 184 ülkeye bu mektuplar gönderilmiş olacak. Bu ay içinde dünyanın 184 ülkesini artık resmen Antalya EXPO 2016 için davet etmiş olacağız.” diye konuştu.

KONSEYİN ÖNERİLERİ DE DİKKATE ALINIYOR

Yönetim kurulu olarak EXPO ile ilgili yapılan tüm çalışmaları yakından takip ettiklerini dile getiren Bakan Eker, zaman zaman toplanan EXPO Konseyi’nde ortaya çıkan önerilerin de kendilerine ulaştırıldığını söyledi. Bakan Eker, tüm çalışmaların Nisan 2016’da yapılacak Türkiye’nin ilk EXPO’sunun en iyi ve Antalya’ya yakışır şekilde düzenlenebilmesi için olduğunun altını çizdi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri