Evsizleri unutmayın!

Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan, “Verilen sözlere rağmen Konya’da bir barınma evinin açılmadığı. Artık harekete geçilmesi lazım. Konya’da şu an en az 300 kişilik bir sığınma evine ihtiyaç var” dedi

Gece saatlerinde eksi değerlere inen hava koşullarında Konya’da evsizler için bir sığınma evi bulunmuyor. 60 yaş üstü evsizler için ‘Alo 183’ sosyal destek hattı bulunurken 18-60 yaş arası evsizler için herhangi bir muhatap bulunamıyor. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan soğuk hava nedeniyle evsizlerden yaşamını yitirenler olmuştu. Özellikle Otogar içerisinde geceleri konaklayan evsizler var. Havaların soğumasıyla birlikte evsizler daha da çaresiz duruma düştü.

EVSİZLER AÇIKTA KALMAMALI

Evsizlere hizmet veren dernekler ise evsizlerin sadece soğuk havanın etkili olduğu günlerde ölmediğini, soğuk havanın etkisi ile yaz aylarında da ölümlerin olduğunu ifade ediyor.

Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan verilen sözlere rağmen Konya’da bir barınma evinin açılmadığını belirtti. Uzu süredir bir barınma evinin açılması için çalışma yürüttüklerini ifade eden Bulan, “Mevlana’nın ‘olduğun gibi görün’ söylemine ters hareket ediyoruz.  Büyük büyük kongre merkezleri açıyoruz, her tarafı çiçeklerle donatıyoruz ama evsizler için bir barınma merkezi yapılmadı” dedi.

VERİLEN SÖZLER TUTULMALI

Evsizlerin otogar gibi yerlerde kalmaya mecbur olduğunu söyleyen Bulan, şöyle konuştu: “İstanbul’da 3 evsiz barınma merkezimiz var Konya’da da bir barınma merkezinin açılması için çalışma yapıyoruz. Sayın Tahir Akyürek 10 yıl önce makamında sığınma evi sözü verdi. Henüz bir çalışma yok. Valiliği, kaymakamlıkları, belediyeleri göreve çağırıyorum. Sokakta yaşayan vatandaşlarımızın sesinin duyulması için donarak ölmelerini beklemeyin. Sokakta yaşayanlar sadece donarak ölmüyor. Kış aylarındaki hastalıktan yaz aylarında ölenler var. Bunlar hiç gündeme yansımıyor. Şu an sokakta kalanlara sadece 60 yaş üstü için ‘Alo 183’ hattı var. 18-60 yaş arası için sığınma yeri yok. Verilen sözler tutulsun. Artık harekete geçilmesi lazım. Konya’da şu an en az 300 kişilik bir sığınma evine ihtiyaç var.”

HÂLİD ŞEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri