Evsizlere çorba ikramı

Konyalı hayırsever esnaflar, evsizlere yardım etmek için her perşembe evi olmayıp yaşamlarını şehir otogarında sürdürmek zorunda kalan vatandaşlara ücretsiz çorba dağıtıyor

Konya’da güzel şeyler olmaya devam ediyor.  Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen hastane önünde dua için çorba dağıtan Lokman Yıldız ve işe giderken yolda bulduğu 5 bin 600 lirayı sahibine teslim eden otobüs şoförü İsmail Ertürk’ün ardından Konyalı esnafların otogarda evsizlere çorba dağıtması da vatandaşların takdirini kazandı. Evi olmadığı için şehir otogarında yaşamak zorunda kalan vatandaşlara yardım etmek için her perşembe otogarda çorba dağıtan esnaflar havaların eksi derecelerde olduğu şu günlerde yiyecek ekmek bulamayan evsizlerin yüzünü güldürüyor. İlim dünyası İnsanlığa Hizmet Teknoloji Arge Derneği adı altında faaliyet gösteren vatandaşlar, toplanan hayırlarla yapılan 500 bardak çorbayı otogarda yolda kalıp da yiyecek bir şey almaya durumu olmayan ve otogarda yaşayan evsiz vatandaşlara ikram ediyor. Bir kazan çorba vatandaşların yoğunluğu sebebiyle 15 dakikada tükeniyor.

BİR DÜDÜKLÜ TENCERE İLE BAŞLADIK

Çorba dağıtmaya 4 yıl önce bir düdüklü tencere ile başladıklarını belirten İlim Dünyası İnsanlığa Hizmet Teknoloji Arge Derneği Başkan Yardımcısı Fatih Çiftçi, bir tencere çorba yetmediği için çorbaları artık kazanla dağıttıklarını ifade etti. Kalacak bir yeri olmayan ve yemek konusunda da sıkıntı yaşayan evsiz vatandaşlara bir nebze olsun yardımda bulunmak istediklerini aktaran Çiftçi, “Biz buraya geldiğimizde evsiz vatandaşların olduğunu görüyorduk ve üzülüyorduk. 4 yıl önce evimizde yaptığımız çorbaları getirip dağıtarak bu işe başladık fakat bir tencere çorba yetmiyordu. daha kapsamlı bir dağıtım yapabilmemiz için bir dernek kurmamız ve gerekli izinleri almamız istendi. İki yıl aradan sonra derneğimizi kurduk ve çorba dağıtmaya yeniden başladık. Burada yaşayan vatandaşlarımız yiyecek ekmek bulmakta zorlanıyor. Biz elimizden geldiği kadar onlara yardım etmeye en azından bir gün sıcak bir çorba içmelerini sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

YETKİLİLER EVSİZLERE SAHİP ÇIKMALI

Dernek üyelerinden Münteha Öveyi de, yaptıkları ikramı sadece Allah rızası için yaptıklarını söyledi. Evsizlerin sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Öveyi,  “Otogar, hastane ve park gibi yerlerde yaşamını devam ettirmeye çalışan vatandaşlarımıza öncelikle yetkililerin müdahale etmesi gerekiyor. Yetkililerin müdahale bulunmadığı yerlerde vatandaşlarımız devreye giriyor. Biz elimizden geldiği kadar burada dağıtmaya çalışıyoruz ama evsiz vatandaşlar sadece şehir otogarında değil Konya’nın birçok yerinde var. Vatandaşlarımız kuracakları topluluk ve derneklerle soğuk kış günlerinde sokakta yaşamak zorunda kalan insanlara yardım edebilirler. Yapılan bu yardımların Konya ile sınırlı kalmayıp diğer illere de örnek olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

İÇİMİZİ ISITTILAR

Yapılan çorba ikramından memnun olan vatandaşlar ise, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Vatandaşlar, “Bize kimse yardım etmiyor. Burada yaşamak zorunda kalıyoruz. Çoğu zaman yiyecek bir lokma ekmek bulmakta zorlanıyoruz. Kardeşleriniz sağ olsun bizi düşünüp çorba getiriyorlar. İçimizi ısıttılar, Allah hepsinden razı olsun” dedi. Vatandaşlar, yetkililerin kendilerine yardımda bulunmadığı için sokakta yaşamaya mecbur olduklarını söyledi.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri