Evlilik ticaret gibi görülmemeli

Beyaz Lale Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Aile İçi İletişim ve Sosyal İletişim konulu seminer Meram Belediyesi Konevi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Seminere Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in eşi Fatma Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen’in hanımı Ayşe Esen ve Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan yazar Yasemin Yalçın Aktosun, Türkiye’de evlilik temellerinde sıkıntılar olduğunu söyledi. Evlilikle ilgili en büyük sorunun evliliğin bir ticaret anlaşması olarak görülmesi olduğunu ifade eden Aktosun, bu anlayışın evlilikten sonra da birçok sorunu beraberinde getirdiğini belirtti. Mutlu bir ailenin temellerinin evlenmeden önce çiftler tarafından atılması gerektiğini dile getiren Aktosun, “Evlilik anlaşması ticari anlaşma değil duygusal uyum anlaşmasıdır. Aynı anda hem eş, hem anne, hem iş adamı, hem baba olunmaz. Aynı anda hem yemek, hem annelik yapılmaz. Aksi taktirde yemek bozuk olur, bir şeyi eksik olur. Bu işleri abartıp rahat bulamayan insanlar var. Anne babayken yemeğin altını kapatın, ütünün fişini çekin, çocuğunuzun ruhunu doyurun. Aksi takdirde çocuğunuzun ruhunu bir ömür doyuramazsınız. Anaç toplumuz, anne, baba olmayı seviyoruz ve eş olmayı unutuyoruz. Yıllarca taraflar bir araya gelip hayal kurmuyorlar”  diye konuştu.
Seminerin sonunda Yasemin Yalçın Aktosun okurlarının kitaplarını imzalarken Beyaz Lale Derneği tarafından da kendisine Konya motifleriyle bir takım hediye edildi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri