Evliliğe adım adım konferansı düzenlendi

Türkiye İlahiyatlar Derneği Konya Şubesi ‘Evliliğe Adım Adım’ konferansı gerçekleştirdi. İlahiyatçı Yazar Abdülkerim Temizcan, “Ailede sevgi, seccade ve sayfa beraberliği olmalıdır” dedi

Türkiye İlahiyatlar Derneği Konya Şubesi tarafından Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde ‘Evliliğe Adım Adım’ konferansı gerçekleştirdi. Kur-anı Kerim tilavetiyle başlayan program, Türkiye İlahiyatlar Platformu’nun vizyonunu ve misyonunu anlatan tanıtım filminin gösterimi ile devam etti. Türkiye İlahiyatlar Platformu Konya Temsilcisi Muhammet Furkan Ayer, yaptığı açılış konuşmasında Türkiye İlahiyatlar Platformu olarak taşıdıkları amacı aktarırken Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Aytekin Şenzeybek de ilahiyatçıların toplum içinde önemli bir sorumluluk sahibi olduklarını kaydetti.

Gerçekleşen konferansta ‘Evliliğe nasıl hazırlanabiliriz? Evlilik ihtiyaç mıdır? Doğru eş adayı nasıl belirlenmelidir? Nişanlılık döneminde dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?’ gibi sorulara cevaplar veren Yazar Abdülkerim Temizcan, “Dinimizin temel itikat konuları, inanç esasları, Kelime-i Tevhidin anlam ve önemi, ibadetlerle ilgili fıkhî hükümler, farzlar, peygamberimizin ahlakı, haramlar ve helaller doğru bir şekilde öğrenilmelidir. Daha sonra da kişi hangi meslekle ilgileniyorsa o alanla ilgili dinin emir ve yasaklarını bilmelidir. Çünkü biz Müslüman’ız elhamdülillah. En önemli hedefimiz Allah Azze ve Celle'nin razı olacağı bir hayat yaşamak olmalıdır. Bunun için de evvela İslam'ı güzelce öğrenmeliyiz. İlimsizlik bidat ve hurafelere kapı açar ama sahih bilgiye sahip olan ve onunla amel eden kimse doğru ile yanlışı ayırt edecek ferasete sahip olur. Kişinin eşine ve çocuklarına karşı sorumlulukları vardır. Bunlardan bir tanesi de onların dinlerini güzelce öğrenmelerini ve yaşamalarını sağlamaktır. Kişi kendisi bilmezse elbette ailesine de öğretemez. Bundan dolayı bilinçli bir evliliğe doğru atılması gereken ilk adım ilim öğrenmek olmalıdır. Bu durumda, Kur’an-ı Kerim'i öğrenmeli ve hem yüzünden hem de tefsirden günlük okumalar yapmalıdır. Bir siyer ve ilmihali baştan sona not alarak bitirmeli ve bazen okuyarak bazen de dinleyerek ilim öğrenilmelidir. Öyle ki mutlu bir ailede sevgi, seccade, sofra, seyahat ve sayfa beraberliği olmalıdır” şeklinde konuştu. Konferans, ödül töreni ile sona erdi.

EYYÜB KARAKUZU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri