Evlenecek çiftler eğitime tabi tutulmalı

TEYAD tarafından organize edilen panelde ailenin önemi, boşanma sebepleri ve çözüm yolları tartışıldı. Panelistlerden Neslihan Aydın, evlilik öncesi çiftlerin mutlaka eğitime tabi tutulması gerektiğine dikkat çekti.

TEYAD tarafından organize edilen panelde ailenin önemi, boşanma sebepleri ve çözüm yolları tartışıldı. Panelistlerden Neslihan Aydın, evlilik öncesi çiftlerin mutlaka eğitime tabi tutulması gerektiğine dikkat çekti. Tüm Eğitim Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (TEYAD)’nin organizesiyle, toplumun kanayan yaralarından olan aile sorunları ve boşanma konularının konuşulduğu panelde, çözüm yollarına dikkat çekildi.  İl Halk Kütüphanesi’nde yapılan panelde, konuşmacılardan Dr. Ahmet Şimşek, Türk geleneğinde aile yapısı hakkında bilgiler verdi. Şimşek, Türk aile yapısında kadının büyük önem taşıdığına dikkati çekti. İl Müftüsü Ali Akpınar ve Sosyolog Fatma Koca ise, toplumların yapısında ailenin önemini anlattı.

Müftü Akpınar, İslamiyet’in aile yapısına büyük önem verdiğini ve gençlerin evlenmesine teşvikte bulunduğuna dikkati çekti. Sosyolog Fatma Koca ise aile içi eğitimin boşanmaların önüne geçeceğini kaydetti. Selçuklu Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Neslihan Aydın da konuşmasında evlilik önceki eğitime ve hazırlıklara yönelik açıklamalarda bulundu. Evlenecek olan çiftlerin evlilik öncesi mutlaka eğitimden geçirilmesi gerektiğine dikkati çeken Neslihan Aydın, “Evlilikleri bitiren en önemli unsurlar, çiftlerin birbirini tanıyamaması, ihtiyaçlarını bilmemesi ve saygı eksikliğinden oluşmaktadır. Bu nedenle evlilik çağındaki gençlerin mutlaka ailenin yapısı, kadın-erkek ilişkilerinin nasıl olması gerektiği, iletişim kanallarının nasıl sağlıklı tutulabileceği konularında eğitim alması gerekiyor. Nasıl ki ehliyet almadan araç kullanamıyorsak, aile yapısını bilmeden, iletişim ve saygı konularını tam kavramadan da evlenmemek gerekiyor. Boşanmalarının önüne geçmek ve mutlu ailelerin sayısını artırmak için eğitim sistemini hayata geçirmekte fayda var” diye konuştu. Düzenlenen programa ilginin fazla olduğu gözlemlendi.

HAKAN ARMUTCU

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri