'Evlatlarımızı Gönül Rahatlığıyla Hakkari'ye, Yüksekova'ya Askere Göndermeliyiz'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Öznur Çalık, "Ben bir anneyim ve ben evladımı askere gönderirken Hakkari'ye de Yüksekova'ya da gönül rahatlığıyla gönderebilmenin memnuniyetini yaşamalıyım." dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Öznur Çalık, "Ben bir anneyim ve ben evladımı askere gönderirken Hakkari'ye de Yüksekova'ya da gönül rahatlığıyla gönderebilmenin memnuniyetini yaşamalıyım." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı Öznur Çalık; Halkla İlişkiler Başkan Yardımcıları Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Konya Milletvekili Mustafa Akış, Doç. Dr. Hüseyin Tutar ve Genel Merkez Gençlik Kolları Halkla İlişkiler Başkanı Zeynep Yıldız Atatürk Kültür Merkezi'nde AK Parti Merkez İlçe Kongresi'ne katıldı.

Hakkari Atatürk Kültür Merkezi'nde konuşan Öznur Çalık, il ve ilçelerin Kürtçe isimlerini söyleyerek selam gönderdi. Öznur Çalık, "Yasaklar vardı bu yasaklarla beraber Türkiye karanlığa gömülüyordu yasakların kalktığı yeni bir Türkiye tasavvur ediyoruz. Biz hem Hakkari'yi hem Çukurca'yı hem Şemdinli'yi hem Yüksekova'yı hepsini ayrı ayrı selamlıyoruz. Bu selamlarımızı gönderirken oradaki vatandaşlarımıza muhabbetlerimizi gönderirken ilçelerimizi de tek tek ziyaret edeceğimizi hasseten bildirmek isterim. Ebulberekat Hazretleri'nin dediği gibi Muhabbetin esası 3 şeydedir. 1 vefada 2 edepte 3 mürüvette. Bizim Hakkari'ye vefamız var tarihi bağımız var sizinle gönül bağımız var. Bizim Hakkari muhabbetimiz var ve bu muhabbeti hiç kimsenin bozmasına da asla izin vermedik vermeyeceğiz. 3 Kasım'dan itibaren hiç bir zaman Hakkari bize şu kadar oy veriyor diyerek boşvermedik. 2007'den itibaren bizde görev yapan değerli İl Başkanım Abdulmuttalip Özbek kardeşim vardı. Abdulmuttalip Başkanım çok daha zorlu bir işe bende varım dedi. Millet vekilliği yapmış bir arkadaşım Hakkari için ben il başkanlığını başla gözüstüne yaparım dedi. Abdulmuttalip Özbek'e teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Ortada akan kan var bu kanın durdurulması için başlatılan bir süreç var. Son 2 yıldır Hakkari dağlarına gördüm ki duydum ki çiçekler açmış Zap suyu artık başka akıyor analar artık ağlamıyor." diyen Öznur Çalık, "O ağlayan anaların gözyaşından beslenenler artık beslenmesin, ben bir anneyim ve ben evladımı askere gönderirken Hakkari'ye de Yüksekova'ya da gönül rahatlığıyla gönderebilmenin memnuniyetini yaşamalıyım. Dağa çıkan evlatlarımın artık çıkmaması gerektiğini onlara hissettirmeliyim her şekliyle Türkiye'nin yaşanabilir bir ülke olduğunu herkese de çok net göstermeliyim bunun için biz çözüm sürecini başlattık. Bunun için eski Türkiye'yi karanlık Türkiye'yi tarihe gömelim dedik." şeklinde konuştu.

    Daha sonra sivil toplum kuruluşları ile yemekte buluşuldu, Hakkari ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri