Evini satıp parayı faize yatıranlar yandı! Bu tarihte durum değişecek

Türkiye'de son aylarda faiz oranları hızla yükseliyor. Bazı vatandaşlar evini satıp parayı faize yatırdı. Piyasayı kilitleyen bu gelişmeyle ilgili yeni açıklama geldi. Bu tarihte durum değişecek.

Bir süredir konut piyasasındaki fiyatlar, yatırımcıların en çok konuştuğu konular arasındaydı. Özellikle de Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) yapmış olduğu konutlarla birlikte daha sakin bir fiyatlanmanın olmaya başladığı konut piyasasının geleceği birçok yatırımcının takip alanına girdi. Ünlü bir ekonomist olan Selçuk Geçer ise, daha önce konut piyasalarına ilişkin ‘çakılacak’ ifadesini kullanmıştı. Bu kez konut piyasalarının geleceğine dair konuşan Selçuk Geçer, konut piyasalarında nasıl bir fiyatlamanın ortaya çıkacağını anlattı. Peki Selçuk Geçer ne dedi? İşte Selçuk Geçer’in son değerlendirmeleri.

KONUT FİYATLARI, ENFLASYONUN ALTINDA

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yakın zaman için konut piyasalarının ‘çakılacağını’ söylemişti. Bu kez konut piyasalarının uzun vadeli gidişatına ilişkin konuşan Selçuk Geçer, “Konut fiyatları şu an enflasyonla karşılaştırıldığında yükseliş göstermiyor. Konutun fiyatı enflasyonun altında kalıyorsa, bu durum o ürünün fiyatının düşük kaldığı anlamına gelir” dedi. Konut piyasalarındaki düşüşün önemli bir fırsat olacağını belirten ünlü isim, aynı zamanda konut alan satanlara da bir uyarı yaptı.

SATIŞ İÇİN YANLIŞ ZAMAN

Konut alışı ve satışı için fırsat kollayanlara yönelik bir uyarı yapan Selçuk Geçer, konut satışı için doğru bir dönem olmadığını belirterek, “Parası olanlar için bu dönem birikim yapma, olmayanlar için ise kayıp dönemi. Bir yatırımcı evini satıp faize yöneliyorsa, gelecek yıl o evi geri alması mümkün olmayacak. Çünkü konut fiyatlarında büyük bir patlama olacak” şeklinde konuştu. Selçuk Geçer’den konuya ilişkin başka bir açıklama da geldi.

ENFLASYONDAKİ BASKI ETKİLİ OLACAK

Konut satışlarının artan enflasyon ile hareketlenmeye başlayacağına dikkat çeken Selçuk Geçer, özellikle gayrimenkul ve arsa piyasalarına ilişkin konuştu. Bu iki piyasada ciddi bir hareketlilik beklediğini söyleyen ünlü ekonomist Selçuk Geçer, “Türkiye'nin enflasyonu düşük gösterme çabaları, beklenti enflasyonu yaratıyor ve bu da faizlerin düşmesine yol açacak” uyarısını yaparak, konut alış ve satışı için piyasaları takip eden kişileri uyardı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri