"Evini almayanlar ödeme yapmasın"

Geçtiğimiz ay yeterli şartları karşılayamadıkları için tasfiye edilen faizsiz ev ve araba satan firmaların, Konya'daki şubelerinin kapılarına kilit vuruldu. Bazı dükkânlar kiralık ilanına çıkarken, bazı dükkânların camlarına ise duyurular asıldı

Halk arasında faizsiz ev alma, faizsiz taşıt alma gibi isimlerle anılan tasarruf finansman şirketlerinin denetimi BBDK’ya geçmişti. Temmuz'da sektörde faaliyet gösteren 35 firmadan 21’inin yeterli şartları karşılayamadıkları için tasfiye edileceği açıklanmıştı. O firmaların Konya şubeleri ile ilgili bir gelişme yaşandı. Genellikle Nalçacı Caddesi üzerinde dükkân açıp, hizmet veren o firmaların dükkânları kapandı. Dükkânların camlarına yazılar asıldı kimi dükkân da kiralık ilanına çıktı. İktisatevim, Tasarrufevim, Hedefevim, Finansevim, Morevim ve Birikimevim'in Konya Şubelerinin dükkânlarına kilit vuruldu.

DÜKKÂN CAMLARINA DUYURU: ÖDEMEYE DEVAM EDİN!

Konya'daki şubelerine kilit vurulan 6 firmanın camlarına bir de duyuru yazısı asıldı. Duyuruda “Resmi Gazete'nin 2 Temmuz 2021 tarih ve 31529 (mükerrer) nüshasında yayımlanan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (Kurul) 1 Temmuz 2021 tarih ve 9647 sayılı kararı ile 6361 sayılı Finansal Kiralama Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanun'a (Kanun) intibak süreci kapsamında şirketlerimize kanunun geçici 7'nci maddesinin dördüncü fıkrası kapsamında tasfiyesine karar verilmiştir. Bu kapsamda tasfiye süreci halihazırda kurul tarafından atanmış olan Tasfiye Komisyonu nezaretinde yürütülmekte olup, tasfiye sürecine ilişkin olarak ilerleyen dönemlerde kamuoyuna gerekli açıklamalar yapılacaktır. Bilgi edinilmesine ve finansman dönemi müşterilerimizin (tahsisatı yapılmış olan müşteriler) ödemelerini düzenlenmiş ödeme planına uygun olarak sözleşmede yer alan şirketlerimize ait banka hesaplarına ödemeye devam etmelerini önemle rica ederiz.”

UYARMIŞTIK, ŞİKAYETLER ZATEN FAZLAYDI!

Faizsiz peşinatsız ev-araba-eşya satışı yapan firmalarda gözle görülür oranda bir artış yaşanmıştı. Mantar gibi türeyen bu firmalardan Konya'da da onlarcası çeşitli kampanyalar altında hizmet veriyordu. Bu firmaların her geçen gün sayıca çoğalması da akıllarda bazı soru işaretleri bırakıyordu. Özellikle pandemi sürecinde bu firmalar ile ilgili şikayetlerde gözle görülür oranda bir artış olmuştu. Pandemiyle birlikte ekonomik çıkmaza giren, işini kaybeden bazı vatandaşlar, dahil olduğu bu sistemden ödemelerini yapamayacağı için çıkmak istemişti. Satır arası sözleşmelerle karşılaşan vatandaş, sistemden çıkamadığı gibi, aylık ödemesine de mahkum edilmişti.

EV ALMAYANLAR TAKSİTLERİNİ ÖDEMESİN!

Tüketiciler Birliği Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç, olayın çok sıcak olduğunu, şuan için herhangi bir mağduriyetin yaşanmadığına dikkat çekti. Önümüzdeki günlerde mağduriyetlerin kaçınılmaz olacağının altını çizen Başkan Dinç, “Gidişat hukuki sürece doğru gidiyor” dedi. Ev alıp, taksiti ödeme konusunda aksaklık gösterenlerin sistemi kilitleyeceğini söyleyen Dinç, “Evini almayanlar ödeme yapmasın. Çünkü evlerini alma ihtimalleri kalmadı. Evini alan vatandaşların ise kalan parayı sistemin ve çarkın dönmesi için muhakkak ödemesi gerekir. Hükümet, bu kararı almak için geç kaldı. En başta finansal yeterliliği olmayanlar bu işi yapamaz kararı alınsaydı, büyük mağduriyetler yaşanmazdı. Önümüzdeki süreçte mağduriyetler kaçınılmaz olacak” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri