Eve Ekmek Götürme Telaşı Teog Sınavını Unutturdu

Yurt genelinde Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı bugün yapıldı. Kars'ta ayakkabı boyacılığı yapan öğrenciler eve ekmek götürme telaşıyla sınavı unuttu.Kars il merkezinde sabahın ilk saatlerinde sıfırın altındaki...

Yurt genelinde Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı bugün yapıldı. Kars'ta ayakkabı boyacılığı yapan öğrenciler eve ekmek götürme telaşıyla sınavı unuttu.

Kars il merkezinde sabahın ilk saatlerinde sıfırın altındaki hava sıcaklığında bisikletlerinin tekerleklerini şişirmeye çalışan Emre Kesesin ve Muhammed Demirgüneş TEOG sınavını annelerinden gelen telefonla öğrendi. Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirinin soğuk havada bisiklet üzerinde gördüğü Emre ve Muhammed ile röportaj yapmak istemesi ile ortaya çıkan durum, 'Öğrenciler TEOG sınavından haberdar değiller mi?' sorusunu akıllara getirdi.

Bisikletlerinin tekerlerini şişirmek için petrol istasyonlarını gezen Emre Kesesin, 'Ne yapıyorsunuz? Ne işle meşgulsünüz?' sorusuna, "Petrole geldik, tekerimizi şişirecektik, şişiremedik ve işimize gideceğiz. Boyacılık yapıyoruz. Soğuk havada çalışmak zor, günlük 15- 20 TL kazanıyorum, çok şükür geçinebiliyoruz" dedi.

8. sınıfa gittiğini hatırlatan Emre, derslerinin iyi olduğunu ve sağlıkçı olacağını ifade ettiği konuşması esnasında telefonu çaldı. Annesinin aradığını aktaran Emre Kesesin,"Okul müdürümüz annemi aramış, Emre okula gelsin demiş. Sınavım varmış." dedi.

Muhammed Demirgüneş ise ekmek parası için soğuk havada olsa belli günlerde çalıştıklarını kaydetti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri