Evde eğitimle bursluluk sınavını kazandı

Konya'da kasları gelişmediği için yürüyemeyen ve 6 yıldır evde eğitim gören 13 yaşındaki Büşra Ateş, katıldığı sınavda ilk 3 bin öğrenci arasına girerek devletten burs alma hakkı kazandı

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan’ın eşi Hatice Doğan ve İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Seyit Ali Büyük, engelli öğrenciyi evinde ziyaret ederek hediyeler verdi
Konya’da kasları gelişmediği için yürüyemeyen ve 6 yıldır evde eğitim gören 13 yaşındaki Büşra Ateş, 1 milyon 720 bin öğrencinin katıldığı sınavda ilk 3 bin öğrenci arasına girerek devletten burs alma hakkı kazandı.
Evde eğitim gören 7. sınıf öğrencisi Büşra Ateş’i ziyaret eden Konya Valisi Aydın Nezih Doğan’ın eşi Hatice Doğan ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Seyit Ali Büyük, Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı’nı kazanan başarılı öğrenciyi kutlayarak hediyeler verdi. Dizüstü bilgisayar hediye edilen Büşra, artık derslerini de Milli Eğitim Bakanlığı’nın web sitesi üzerinden takip edebilecek.
Hatice Doğan, bütün olumsuzluklara rağmen gayreti nedeniyle Büşra’yı diğer öğrencilere örnek göstererek, “Bazı çocukların sorunlarını başarısızlıkları için sebep göstermelerine inat Büşra tam tersi bir durum sergiliyor. Sık sık hastaneye yatmak zorunda kalabiliyor. Çok hassas, ciğerlerinden rahatsızlanıyor. Büşra bu nedenle dışarı bile çıkamıyor ama eğitim aşkıyla başarılı sonuçlar alıyor” dedi.
Haftada 10 saatlik programa göre öğretmeniyle evinde dersleri çok güzel bir şekilde işlediklerini söyleyen Büşra Ateş ise, en sevdiği dersin matematik olduğunu ifade etti. Evde eğitim sisteminin geliştirilerek yaygınlaştırılmasını isteyen Büşra, kendisi gibi engelli çocukları bulunan ailelere ve öğrencilere de çağrıda bulunarak, “Evde kapanmaları doğru değil. Buna başvurmalı ve eğitim almalılar. Her öğrendiği bilgi onlar için yeni bir mutluluk. Aileler bunu düşünerek çocukları için evde eğitime başvurmalı. Öğrenciler öğretmenlerinin kendileri için verdiği çabaları göz ardı etmemeliler. Öğretmenleri ve aileleri onlara hep destek veriyor. Onlar da bu destek karşılığında çok çalışmalı” diye konuştu. Boş zamanlarında şiir yazan Büşra Ateş, annesine yazdığı bir şiiri kendisini ziyaret edenlerle paylaştı.
Büşra’nın öğretmeni Naciye Türkoğlu da, öğrencisinin bursluluk sınavını kazanarak, evde eğitimin gerekliliğini ve başarılı olabileceğini kanıtladığını kaydetti.
Konya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Seyit Ali Büyük ziyaret sonunda yaptığı açıklamada, Konya’da bu yıl 200’e yakın öğrencinin evde eğitim alacağını tahmin ettiklerini söyledi. Büyük, hastaneye ve okula gelme durumu olmayan, 4 aydan fazla evde kalma raporu alan öğrencilere evde eğitim verildiğini hatırlatarak, “Öğretmen eve geliyor, yıl boyunca eğitim öğretime devam ediyor. Konya’da alan değişikliği ve ilk atama ile birlikte 475 tane özel eğitim sınıfı öğretmeni var. Bu durum bakanlığımızın özel eğitime verdiği önemi gösteriyor. Biz bütün engelli öğrencilerin evlerinde, hastanede ve okullarda eğitim almasını istiyoruz. Bu durumdan haberdar olmayan veliler en yakın okula müracaat ederek evde eğitimden faydalanabilirler. 2006 yılında başlayan bu eğitim sisteminde geçen yıl Konya’da 148 öğrenciye evde eğitim verdik. Bu sene liselerinde zorunlu kapsamına alınmasından dolayı bu sayının 200 civarına çıkacağını tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu.
İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri