Ev yemeklerinin merkezi; ‘Ablanızın Yeni Yeri’

Hazım Uluşahin İş Merkezinde faaliyet gösteren, Firdevs Eser eşi Ahmet Eser ile birlikte işlettiği lokanta, ‘Ablanızın Yeni Yeri’ 4 yıldır ev yemekleri ve fastfood ile damak tatlarına hitap ediyor.

Lokantanın kurucusu Firdevs Eser de yemek sektörüne ilgi küçük yaşta başlamış ve yakınlarının teşvikiyle açtığı lokantada önce fastfood daha sonra ise ev yemeklerini beğeniye sunmuş. 11 yaşından itibaren çalışmaya başladığını ifade eden Firdevs Eser, boş oturmayı sevmediğini, insanlara hizmet etmeyi sevdiğini söylüyor.

Emekli olduktan sonra işyerini açtığını ve işini temiz yaptığından dolayı yemekleriyle kısa zamanda büyük beğeni topladığını belirten Eser, “İlk siparişim bir tost oldu. Lokantayı yeni açtığım için tostu nasıl yapacağım diye heyecanlandım. Fakat yaptığım tostu müşterim çok beğendi. Ardından müşterilerim tereyağlı yemek yapmamı istedi. O günden sonra tereyağı mutfağımdan eksik etmiyorum. Bir müşterim su arıtma makinesi getirdi. Böylece suyu arıtarak kullanmaya başladım. Çünkü ben yaptığım işten zevk alıyorum ve müşterilerimin de taleplerini yerine getirmeye çalışıyorum. Şimdiye kadar hiçbir eleştiri almadım. Zaten bir insan yaptığı işi severse eleştiri değil, takdir alır. Her şey para değildir. Ben bu işe hobi olarak başladım. Yapılan işi sevmek başarı için çok önemli” dedi. Günlük yaptığı yemeklerden de bahseden Eser, genellikle müşterilerine hitap eden yemekler yaptığını dile getirdi. Her gün arabaşı ve mercimek çorbası yaptığını aktaran Eser, şunları kaydetti: “Genellik iş merkezlerine hitap ettiğim için benden tok tutan arabaşı ve mercimek çorbası istiyorlar. Bu nedenle her gün bu iki çorba çeşidimiz çıkıyor. Yemek çeşitleri olarak ev yemekleri yapıyorum. Bir anne evde bugün ne yemek yapmayı düşünüyorsa, bende o gün düşündüğüm yemeği yapıyorum. İstek olursa özel yemekler yapıyorum. Bazen müşterim telefon açıyor, benden 10 kişilik menemen yapmamı istiyor. Ayda bir 25-30 kişilik toplu yemek istiyorlar.  Bu tür istek olursa da yapıyorum. Çünkü ben insanlara ne kadar çok hizmet etmiş olursam o kadar çok mutlu oluyorum”. “Çocuklarım da beni çalışma konusunda teşvik ediyor” diyen Firdevs Eser, “İşimi sevdiğimi çocuklarım da bildiği için benim çalışmamı destekliyorlar. Biliyorlar ki ben çalışmasam canım sıkılacak ve rahatsız olacağım. O nedenle çocuklarımdan aldığım destekle işimi daha iyi yapmaya çalışıyorum” diye konuştu.
HASAN AYHAN
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri