Ev sahipleri yeni sisteme geçti! Kalıcı kiracı istemiyorlar

Kiralar arttı, ev sahibi olmak güçleşti. Bu durum, ev sahiplerinin davranışını da etkiledi. Şimdi ailelerden ziyade kısa süreliğine ev kiralayan öğrenciler daha çok isteniyor.

Ev sahipleri eskiden uzun süreli kiracılar arıyordu. Fakat kiralar zamanla artmaya başlayınca kiralık evler de azaldı.

KISA SÜRELİ KİRACILAR TERCİH EDİLİYOR

Bu durumda ev sahipleri tercihlerini değiştirmek zorunda kaldı. Kısa süreli kiracılar daha çok tercih edilmeye başlandı.

İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün şunları söyledi:

''Kiralık daire arayışı çok fazla. Mülk sahipleri de doğal olarak kısa süre kalacak kiracı tercihlerine yöneldiler. Eskiden ev sahipleri öğrencilere, bekara ev vermezlerdi. Şimdi ise üniversitede son sınıf ya da 3'üncü sınıf öğrencileri tercih ediliyor ya da 'Bekar olsun yarın evlenir gider.' diyorlar. Kısa süreli olacak, tahliye taahhütnamesi ve kefil verecek. Kira bedelinin iki üç misli fazla bir geliri olacak. Çok şeyler karşımıza çıkıyor.''

Ev sahiplerinin bu değişen tercihi yüzünden ev bulamayan birçok insan da mağdur durumda. İzmir’de 9 yaşındaki engelli kızıyla yaşayan Başak Özcan, bunlardan biri.

Özcan ‘''Şu anki nakliye vesaire ev taşıma bunun sürecinde gelen doğalgaz açma-kapama elektrik su bunların hepsi maddi külfet. Zaman olarak zaten vaktimiz yok. Kızımın okulu eğitim durumu, eve gelen terapistleri, mecburen evimiz olmadığı için dersleri kaldı.'' dedi.

22 gündür bir arkadaşının yanında kaldıklarını belirten Özcan, kiralık ev arayışını devam ettiriyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri