Ev sahipleri takipte

Yıllık kira geliri 2 bin 400 TLnin üzerinde ev sahiplerinin beyanname vermeleri istendi
Konya Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz, yıllık mesken kira geliri 2 bin 400 TL’nin üzerinde olan vatandaşların kira gelir beyannamesini zamanında vermesi durumundu büyük oranda vergi indiriminden yararlanabileceklerini aksi halde ağır cezalar uygulanacağını söyledi. 
Aksöz, düzenlediği basın toplantısında, Şubat, Mart ve Nisan aylarının vergi mükelleflerinin beyanname verme dönemi olduğunu hatırlatırken bu kapsamda 2008 takvim yılında elde edilen mesken kira gelirleri için beyanname verme süresinin 1 Marttan itibaren başladığını söyledi. Aksöz, “Mesken kira geliri, istisna tutarı olan 2 bin 400 TL”yi aşanlar, 25 Marta kadar beyannamelerini vermek zorundalar. Vatandaşlarımız kira geliri beyannamesini zamanında verirse, vergi indiriminden yararlanabilecekler. Beyanname vermeyen ev sahipleri ise ciddi oranda ceza ödemek zorunda kalacak” dedi.
Aksöz, vatandaşlara bu konuda her türlü kolaylığın sağlandığına dikkat çekerken, “Mükelleflerimiz vergi dairelerinde zaman kaybetmemeleri için Kule Site, Real ve Kipa Alışveriş Merkezleri’nde açılan stantlara gelerek gayrimenkullerine ait bilgileri buradaki yetkililere sunmaları halinde kira geliri beyannamelerini Vergi Dairelerine gitmeden verebilecekler” dedi.
Aksöz, yapılan alan çalışmasının ardından bu konuda önemli bir mesafe kat ettiklerini de dile getirirken, “Kira geliri beyannamesi verme konusunda vatandaşların, çeşitli nedenlerle bugüne kadar gerekli duyarlılığı göstermiyorlardı. Kira geliri beyannamesi veren kişi sayısı 2007 yılında 7 bin 900’dü. Üzerine kayıtlı 3 ve daha fazla gayrimenkul bulunan 20 bin kişiye bu konuda uyarıcı yazı gönderdik. Yaptığımız bu çalışma sonunda 2007 yılındaki 7 bin 900 adet başvuru sayısı 2008 yılında 12 bine yükseldi” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri