Ev kiralarına 3 yıl zam yapmak yasaklandı! Kiracılar buna sevindi

Türkiye'nin en çok sıkıntı çektiği konulardan bir tanesi kiracı-ev sahibi kavgaları. Son yıllarda kira fiyatlarına fahiş zam yapan ev sahiplerine kiracılar tepki gösteriyor. Bu ülkede 3 yıl boyunca kiralara zam yapmanın yasaklanacağı öğrenildi.

Türkiye'de ekonomik krizin etkileri ve bazı ev sahiplerinin fırsatçı oluşundan dolayı ev kiralarına dev zamlar uygulandı. Ev kiralarının yüksek oluşunun bir kaynağı ise konut yetersizliği olarak gösteriliyor. Asgari ücretin 11 bin lira olduğu ülkede en ucuz ev kiralarının 12 bin liraya çıkmasına tepki dinmiyor. Bazı ev sahipleri kiracılarına ekstra zamlar yapıyor. Zammı kabul etmeyeni ise zorla evinden çıkarmak istiyor.

KANSER HASTASI KİRACININ EVİNİN KAPISINI SÖKTÜ!

Geçtiğimiz günlerde bir ev sahibinin kanser hastası kiracısına yaptıkları sosyal medyanın gündemine düştü. Konya'da yaşandığı iddia edilen görüntülerde ev sahibi, kiraya verdiği evin kapısını söküyor. Haksız yere yapılan zammı kabul etmeyen kiracısına bu şekilde baskı uygulayan ev sahibine ise sosyal medyada tepki yağdı.

EVDEN ÇIKMAYAN KİRACIYA PARA TEKLİF EDİYORLAR

Bazı ev sahiplerinin ise kiracılarına eden çıkmaları için para teklif ettiği söyleniyor. Kiralık konut krizi sadece Türkiye'de değil dünyanın birçok ülkesinde yaşanıyor. Bu krizi çözmek için bir ülke önemli uygulamayı hayata geçirecek. Bahsi geçen uygulamayla ev sahiplerinin 3 yıl boyunca kiralara zam yapması yasaklanacak. Böylece enflasyonun frenlenmesi de sağlanmış olacak.

KİRALAR 3 YIL BOYUNCA AYNI KALACAK

41.6 milyon hanenin yüzde 60’ının kiralık konutlarda oturduğu Almanya’da koalisyon hükümetinin büyük ortağı SDP, kiracılara “rahat nefes” aldıracak bir yasa tasarısı hazırlıyor. Yasa tasarısına göre ülke genelinde ev kiraları 3 yıl boyunca sabit kalacak. Ev sahiplerinin 36 ay boyunca kiralara zam yapması yasaklanacak. Ev sahibi olanlar bu tasarıya tepki gösterse de milyonlarca insan bunun memnuniyetle karşıladı.

TÜRKİYE'DEKİ KİRACILAR BU HABERE SEVİNDİ

Söz konusu uygulamayı duyan Türkiye'deki kiracılar da bunun mantıklı olduğunu belirtiyor. Türkiye'de 3 yıl boyunca kiralar sabitlenirse enflasyonun düşeceği dile getiriliyor.

Ekonomi Haberleri