Ev Hanımları Kendi İş Yerlerini Kuruyor

Karaman’da kendine güveni artan kadınlar, verilen bin TL’lik mikro kredilerle kendi işlerinin sahibi oluyor.

Karaman’da kendine güveni artan kadınlar, verilen bin TL’lik mikro kredilerle kendi işlerinin sahibi oluyor. İlde 2011 yılının aralık ayında başlayan mikro kredi uygulamasından 561 kadının yararlandığı ve toplam 633 bin TL destek sağlandığı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Ankara Bölge Müdürü Nergis Keskin, Karaman Valiliği, Karaman Belediyesi ve İl Özel İdaresi ile birlikte yürütülen mikro kredi uygulamasından yararlananların her geçen gün arttığını belirtti. Proje ile kadınların yapmak istedikleri işleri, istekleri doğrultusunda gerçekleştirmelerini amaçladıklarını ifade eden Keskin, bu kapsamda hayata geçirilen projelerle Karaman’da 561 kadına kredi kullandırıldığını söyledi.

Keskin, 2011 Aralık ayında başlayan mikro kredi uygulamasında Karamanlı hanımlara bugüne kadar 633 bin TL kredi verildiğini söyledi. Keskin, kadın girişimcilerin genelde kuaför, terzi, yiyecek sektörü, hayvancılık, evinden katalogla ürün satışı ve el üretimi işlerde faaliyet sürdürdüklerini kaydetti.

Kendine güveni artan bayanların bu uygulamadan yararlanabileceklerini ifade eden Mikro Kredi Karaman İl Temsilcisi Kudret Baldız ise sadece iş kurmak şartıyla verilen bin TL’lik krediyi kullanabilmek için 5 kişilik gruplarla müracaatların yapılması gerektiğini vurguladı. Baldız, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Karaman’da bu uygulamayı çok önemsiyoruz. Kendi işlerini kuran kadınlar yanlarında başka insanları ya da eşlerini istihdam etmeye başladı. Dolayısıyla iş kadını olma yolunda önemli mesafeler alarak kendilerini geliştirdiler. Hedefimiz, talep geldiği sürece bunu karşılamak ve kadınlarımızın yapmak istedikleri işleri onlara sunmaktır.”

"KADINLARIN KENDİLERİNE OLAN GÜVENLERİ ARTIYOR"

Karaman Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Hilal Uğurlu da uygulama sonrası kadınların kendilerine olan güvenlerinin arttığını ifade etti.
Karaman Belediyesi’nin, hanımlar için birçok projeyi hayata geçirdiğini vurgulayan Uğurlu, “Kadınlarımız, mikro kredi ile kendilerine olan güvenleri artarken, aile ekonomisine katkı sağlıyorlar. Toplum içinde daha iyi bir noktaya geliyorlar. Karaman Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Mümine Hatun Kültür Merkezi’nde ayrıca kadınlara yönelik mesleki ve beceri artırma kursları düzenliyoruz. Yeter ki kadınlar girişimci ruhlarını geliştirsinler ve kendi iş yerlerini açmak istesinler. Biz onlara her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Kredi alan bayanlardan Aynur Erkabaktepe ise aldığı para ile işlerini geliştirerek gıda sektöründe işletme sahibi olduğunu, Hafsi Karaaslan ise 2 yıl önce kullandığı kredilerle eşinin sahip olduğu iş yerine destek olup, çeşit ve hizmet kalitesini artırdıklarını söyledi.


CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri