Ev faturaları nasıl düşürülür

Su, elektrik ve doğal gaz gibi yakıtlar her ay fatura geldiğinde bütçemizi sarsmaktadır

Evlerimizde kullandığımız su, elektrik ve doğal gaz gibi yakıtlar her ay fatura geldiğinde bütçemizi sarsmakta ve belimizi bükmektedir. Aslında miktarlar tek tek baktığımızda küçük gibi görünse de topladığımız da önemli rakamlara ulaşmaktadır. Bu neden ile tasarruf yapmayı düşünür fakat bunun nasıl gerçekleşeceğini bir türlü bilemeyiz. Bu konuda yaptığımız araştırmalar kafamızı karıştırır ve uygulamayı bir türlü gerçekleştiremeyiz.
ÇAMAŞIR MAKİNESİ

Öncelikle çamaşır makinesi olur olmaz şekilde kullanılmamalıdır. Çamaşır makinesi birkaç parça eşya ile doldurularak yıkanır ise gereksiz şekilde hem su hem de fazla elektrik tüketmiş oluruz. Bu neden ile çamaşır makinesi kapasitesi kadar çamaşır ile yıkama yapmanız size çok önemli tasarruf sağlayacaktır. Aynı şekilde bulaşık makinesi de dolmadan yıkama yapmanız faturalarınızı şişirecektir. Bazı hanımlar bulaşık makinesini fazla kullanmayıp el ile yıkamanın daha avantajlı olduğunu düşünür. Bu bakış açısı da kesinlikle yanlıştır. Bulaşık makinesi ile bulaşıkları yıkamak daha az su harcayacağından daha ekonomiktir.
AYDINLATMA

Evlerimiz de eski tip ampuller kullanıyor isek bunlardan hemen vazgeçmemiz gerekir. Çünkü yeni çıkan tasarruflu ampuller yüz de 80 gibi tasarruf sağlamaktadır. Bütün odalar da kullandığımız ampullerin bu şekilde değiştirildiğini düşünür iseniz tasarrufun boyutu da ortaya çıkar. Bu küçük bir ayrıntı gibi görünse de en önemli pratik tasarruf yöntemidir.
ISINMA

Doğal gaz kullandığımız dönemlerde gereksi odaların kalorifer peteklerini mutlaka kapatmalıyız. Belki günlerce girmediğimiz veya gün içinde girip çıktığımız odanın ısıtılmasının hiçbir anlamı yoktur. Bu neden ile bu odaların kalorifer peteklerinin kapatılması inanılmaz bir tasarruf sağlayacaktır.
TELEVİZYON

Evlerimiz de ve işyerlerimiz de kullandığımız televizyonları stand-by durumunda bırakmak gereksiz olarak elektrik faturamızı şişirecektir. Bu neden ile uzun süreli kullanmayacağınız zaman televizyonu düğmesinden kapatınız.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri