Ev dizmek için acele edin

İlkbahar ve yaz aylarının yaklaşması ile birlikte evlenecek çiftleri telaş sardı. Çiftler, düğünden kısa bir süre önce evini dizmek istiyor. Mobilyacılar ise ev dizmek için en doğru vaktin, fiyatların da uygun olduğu kış ayları olduğunu söylüyor

Mobilyacılar, ev dizmek isteyenler için en uygun vaktin, kış ayları olduğunu söylüyor. Kış aylarında mobilya sektöründe yaşanan 3-4 aylık ölü sezon, mobilya ve halı fiyatlarının düşmesine neden oluyor. Bu sezonda çoğu esnaf, satış yapmak için vatandaşlara özel indirimler yapıyor. Durum en çok ev kurmak veya mobilyasını değiştirmek isteyenlere yarıyor. Vatandaşlar kendi bütçesine göre istediği ürünü rahatlıkla alabiliyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Güldeste Halı ve Mobilya dükkanı çalışanı Gökhan Palaz, “Her bütçeye ve isteğe uygun mobilya takımı bulmak çok kolay.

Kredi kartı ile yapılan satışlar, önceki dönemlerde 9 taksit ile yapılıyordu. Taksit sayısı 12'ye çıkarıldı. Böyle olunca alıcının, üzerinden büyük bir yükü kalktı. Ev dizmek isteyenler için en doğru  vakti bu aylar olarak görüyoruz. Kimse bu süreyi uzatıp da sonradan pişman olmasın” dedi. Palaz, mobilya alımında öncelikli davrananların yeni çiftler olduğunu belirtti. Genellikle 3'lü paket halinde mobilya alındığını ifade eden Palaz, “Mobilya tercih edenler genellikle ürünleri tek parça halinde değil de bir bütün olarak alıyor. Böyle olunca fiyat daha hesaplı oluyor. 3'lü paket 4 bin 500 TL ile bütçeye göre 15 bin liraya kadar değişiklik gösteriyor. Yatak odası, yemek odası ve salon takımı mutlaka alınmak isteniyor. Bunlar en büyük ihtiyaç zaten. Geriye kalanı aksesuara giriyor. Vatandaşlar, genellikle en çok spor oturma gruplarını tercih ediyor.

Oturma grubuna uygun duvar kağıtları, halılar ve aksesuarlar da çiftlerin öncelikleri arasında geliyor. Önceden mobilya tercih edilirken koyu tonlar tercih ediliyordu. Şuan genç çiftler, mobilya konusunda ve tercihinde kabul görmüş çoğu anlayışı yıktı. Talebe göre üretimler yapılıyor. Oturma grupları 10 ile 15 yıl arasında rahatlıkla kullanılabilir. Fakat en sık değiştirilen ev ürünü halı oluyor. Halı, evin bayanları tarafından en fazla 2 yılda bir değiştiriliyor.” cümlelerini kullandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM SATIŞLARI ARTIRDI 

Kentsel dönüşümün sektöre güç kattığını da dile getiren Palaz, konuşmasını şu cümleler ile bitirdi: “İşlerimiz yüzde 25-30 oranında arttı. Yapılan kentsel dönüşüm ile birçok kişi evini değişti. Evini değişen vatandaşlar sadece bununla sınırlı kalmayarak mobilyalarını da değiştirdi. Çünkü yeni eve taşınmak birbirinden farklı birçok ihtiyacı da beraberinde getiriyor. Mobilya satışlarının kentsel dönüşüm projesi kapsamı içerisinde daha da artacağını tahmin ediyoruz. Bu artışlar yeni yılın ilk aylarına doğru devam edeceğe benziyor.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri