EURO 2024 Almanya'nın

UEFA, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2024) Almanya'da yapılmasına karar verdi.

Türkiye ve Almanya'nın düzenlemek için aday olduğu EURO 2024'ün ev sahibi, İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleştirilen oylama sonucunda belirlendi.

İki aday ülkenin temsilcilerinin gerçekleştirdiği sunumların ardından UEFA Yönetim Kurulu tarafından yapılan oylama sonucunda Almanya, EURO 2024'ün ev sahipliğini üstlenme hakkı kazandı.

​İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleştirilen toplantıda Alman ve Türk vatandaşı olan UEFA başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri oy kullanmadı.

İki aday ülkenin temsilcileri, UEFA Yönetim Kurulu üyelerinin huzurunda tanıtım videoları ve soru-cevap bölümünün de yer aldığı sunumlarını gerçekleştirdi.

Türkiye'nin ev sahipliğine adaylığıyla ilgili sunumunu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'in yanı sıra 1. Başkan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu üyesi Servet Yardımcı, Başkan Vekili Nihat Özdemir, Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, Genel Sekreter Kadir Kardaş, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Türkiye'nin adaylık elçisi Barış Telli ile Beşiktaş Kadın Futbol Takımı futbolcusu Jessica O'Rourke Çarmıklı yaptı.

BAKAN KASAPOĞLU: ALMAMIZ LAZIM, VERMELERİ LAZIM

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, adaletli davranılması halinde 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliğinin Türkiye'ye verilmesi gerektiğini söyledi.

Kasapoğlu, Manisa ziyareti sırasında bir esnafın, Türkiye'nin EURO 2024'ü alıp alamayacağını sorması üzerine, "Almamız lazım, vermeleri lazım, anlatabiliyor muyum? Çünkü bizim hakkımız. Adaletli davranırlarsa alırız inşallah" yanıtını verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri