Etso'nun Vakıf Üniversitesi Gelecek Yıl Eğitime Başlayacak

Erzurum'un üçüncü, bölgenin ilk ve tek vakıf üniversitesi Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO)'nın gelecek yıl akademik eğitime başlayacağı bildirildi.İki devlet üniversitesi bulunan Erzurum üçüncüsüne gelecek yıl kavuşacak. Şehrin...

Erzurum'un üçüncü, bölgenin ilk ve tek vakıf üniversitesi Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO)'nın gelecek yıl akademik eğitime başlayacağı bildirildi.

İki devlet üniversitesi bulunan Erzurum üçüncüsüne gelecek yıl kavuşacak. Şehrin batısında yer alan Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Teknik Üniversitesi gibi ETSO Üniversitesi de yine şehrin batı bölgesinde Aziziye ilçesi sınırlarındaki DSİ'ye ait eski yerleşkede hizmete girecek. ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, DSİ'ye ait 130 dönüm alanı kampüs alanı olarak kiraladıklarını söyledi. Yücelik, ETSO Üniversitesi'nin ilk etapta 4 fakülte, 3 yüksekokul ve 3 enstitü ile hizmete girmesinin planlandığını ancak nihai kararın YÖK tarafından önümüzdeki iki ay içerisinde verileceğini dile getirdi. 2015- 2014 akademik döneminde üniversitenin hizmete girmesinin hedeflendiğine vurgu yapan ETSO Başkanı,"Şehrimize üçüncü üniversiteyi kazandıracak olmanın heyecan ve gururunu yaşıyoruz. Şehrimize katma değer kazandıracak olan üniversitemiz gelecek yılhizmete açılacak. Şu anda kesin fakülte ve öğrenci sayısı net değil. Çünkü YÖK'e önceden sunduğumuz raporlarda 4 fakülte, 3 yüksekokul ve 3 enstitü vardı. YÖK güncellenin fizibil rapor doğrultusunda bize fakülte sayısı ve öğrenci sayısını önümüzdeki 50 gün içerisinde bildirecek." dedi.

40 LOJMAN YAPACAĞIZ

DSİ'den kiralanan arazi üzerindeki 30 lojmanın bulunduğunu ve buradaki personelin ve kurumun mağdur edilmemesi için DSİ'nin şehir merkezinde göstereceği alana 40 lojman yaptıracaklarına da dile getiren Yücelik,"Üniversite alanı içerisindeki lojmanları yıkıp yerine derslik ve rektörlük binası inşa edeceğiz. Bu lojmanlarda kalanlar için ise muhtemelen DSİ Bölge Müdürlüğü içerisindeki bir alana 40 lojman yaptıracağız. Yine bu kampüs alanının tapusunu almak için gerekli girişimlerde bulunduk." diye konuştu.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı, ETSO Üniversitesinin açılmasıyla birlikte şehrin sosyo- ekonomik ve kültürel yaşamında önemli değişikliklerin de yaşanacağını sözlerine ekleyerek,"Üniversitelen eğitim yuvalarıdır. Ancak her şeyden önce evrensel değerlerin, yerelde yerleşmesini sağlayan önemli müesseselerdir. Şehrimizdeki iki devlet üniversitesi ve bizim vakıf üniversitesiyle birlikte şehrin sosyo- ekonomik, kültürel yapısında önemli değişikliklerin yaşanılması kaçınılmazdır." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri