Etso’da “ettü”nün Yol Haritası Belirlendi

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yardım, Araştırma ve Geliştirme Vakfı tarafından kurulacak olan, Erzurum Ticaret ve Teknoloji Üniversitesi’yle (ETTÜ) ilgili istişare toplantısı, ETSO brifing salonunda düzenlendi. ETTÜ istişare toplantısı...

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yardım, Araştırma ve Geliştirme Vakfı tarafından kurulacak olan, Erzurum Ticaret ve Teknoloji Üniversitesi’yle (ETTÜ) ilgili istişare toplantısı, ETSO brifing salonunda düzenlendi.

ETTÜ istişare toplantısı eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte çok sayıda siyasetçi ve ETSO yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, bütün bölgeye hitap edecek bir vakıf üniversitesi kurma çabasında olduklarını belirterti. Yücelik, kurulucak üniversiteyle ilgili yol haritasının istişare yoluyla belirlenmesinin çok faydalı olacağına inandıklarını söyledi. ETSO Başkanı, üniversite kurma çalışmalarında kaydedilen aşamalarla ilgili bilgi vererek, "Üniversitemizi kurarken, ticaretin ve sanayinin daha çok ağırlık kazanacağı alanlara yönelmek istedik. Çünkü bu alanlarda çalışacak kalifiye elemanları bölgemizde tutmakta zorluk çekiyoruz. İnşallah, kuracağımız üniversiteyle; burada yetişen elemanların bölgemize hizmet etmesine, buralarda kalıp, bölgenin kalkınmasına, üretimine, ticaretine katkı sağlamasına zemin hazırlamak istiyoruz. Bu sebeple bilgi ve tecrübesine inandığımız, güvendiğimiz isimlerle her zaman dirsek temasında olacağız ve işimizi en doğru şekilde yapmaya gayret göstereceğiz" dedi.

Eski Sağlık Bakanı Akdağ ise Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın, vakıf üniversitesi kurarak, bölgesi için büyük ve önemli bir sorumluluğu üstlendiğini dile getirdi. Akdağ, vakıf üniversitesinin kurulma çalışmalarına desteklerini sürdüreceklerini dile getirdi Üniversitede açılması planlanan fakülte ve bu fakültelere bağlı bölümlerin ve meslek yüksekokulu bölümlerinin iyi belirlendiğine işaret ederer,"Bölgemizde ilk olacak bu vakıf üniversitemizi tasarlarken iyi analiz etmemiz gerekir. Belli alanlara yoğunlaşması planlanan ETSO vakıf üniversitemizde de mesela bin 500 öğrenci kapasitesi olacaksa, bunun 3’te 1’i kadar master ve doktora öğrencisi olacak şekilde planlama yapabiliriz.Erzurum’un varlığı, Erzurum’da yaşayan ve bu şehre katma değer sağlamak için özveriyle çaba gösteren insanların varlığıyla mümkündür." diye konuştu CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri