Eto, Eskişehir’in 2023 Stratejisini Planlayacak

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, Eskişehir’in 9 yıl sonra nüfusunun 1 milyonu aşacağını, şehirdeki turizm, hizmet sektörü, üniversiteler, ticaret ve sanayiye yönelik planlamanın bir an önce yapılması gerektiğini söyledi....

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, Eskişehir’in 9 yıl sonra nüfusunun 1 milyonu aşacağını, şehirdeki turizm, hizmet sektörü, üniversiteler, ticaret ve sanayiye yönelik planlamanın bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.

ETO Başkanı Güler, Eskişehir’in 2023 yılı ekonomisine dair strateji belirlemek üzere çalışma içinde olduklarını kaydetti. Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine gore, Eskişehir’in 2023 yılında 908 bin nüfusa ulaşacağını açıkladığını kaydeden Başkan Güler, ancak şehirdeki turizm, hizmet sektörü, üniversiteler, ticaret ve sanayi potansiyellerinin değerlendirildiğinde ise kentin 9 yıl sonra nüfusunun 1 milyonu aşacağını öngördüklerini vurguladı. Dolayısıyla Eskişehir’in stratejisini doğru belirlemek gerektiğini ifade eden Başkan Güler, ETO olarak 2023 yılında Eskişehir adlı bir stratejik plan hazırlayacaklarını kaydetti. Başkan Güler, bu plan çerçevesinde Eskişehir’in gelecek sanayi projeksiyonu, ihracat tahmini, sanayi ve ticaret kabiliyeti, yeni iş alanları, organize ihtisas bölgeleri, bölgesel yatırımlar ve turizme yönelik adımlara ilişkin strateji geliştirdiklerini dile getirdi.

ULAŞIMDAKİ AVANTAJLAR ESKİŞEHİR’E OLAN TALEBİ ARTIRACAK

Eskişehir’in geleceğinde, bölgesel etkiler ve ulaşım avantajlarının da göz önünde bulundurulmasının önemine değinen Başkan Güler, “İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattı ile beraber Eskişehir’den her yıl 20 milyona yakın yolcu geçeceği öngörülüyor. Sanayinin Marmara bölgesinde sıkışması ve yoğunlaşması dolayısıyla Eskişehir daha çok talep görecek. Yeni organize sanayi bölgelerine ve ihtisas sanayi alanlarına ihtiyaç duyulacak. Yatırımcıların Eskişehir’e olan talebi artacak.” diye konuştu.

DOĞRU PLANLAMA İLE SANAYİ VE ALTYAPIDAKİ İHTİYAÇLAR GİDERİLECEK

Eskişehir’in yer altı zenginliklerinin de açılacak olan tesislerle beraber ekonomiye kazandırılacağını kaydeden Güler, bu anlamda Eskişehir’deki nüfus yoğunluğu ve işgücü açığının artacağını aktardı. Bor ve enerjiye yönelik tesislerin de hayata geçeceğini ifade eden Güler, Eskişehir’de birkaç yıl içinde yeni sanayi kollarının oluşacağını, yan sanayinin de buna göre şekillenip gelişeceğini belirtti. Güler, bu anlamda atık tesisleri ve altyapıdaki ihtiyaçların artacağını, yeni ihtiyaçların doğacağını, tüm bu gelişmeleri göz önünde bulundurmanın Eskişehir’in menfaatine olacağını dile getirdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri