Etliekmek Mardin'in diyen isme Konya halkından sert tepki!

İstanbul'da hizmet veren Mardinli bir gurme, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, Konya'nın efsane lezzetleri arasında yer alan etliekmek ile ilgili bir iddia ortaya attı.

İstanbul'da hizmet veren Mardinli bir gurme, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, Konya'nın efsane lezzetleri arasında yer alan etliekmek ile ilgili bir iddia ortaya attı. O gurme, etliekmeğin Konya'nın değil, Mardin'in gerçek bir lezzeti olduğunu söyledi.

Konya'da yapılana etliekmek demediklerini çektiği videoda ifade eden Mardinli gurme, “Konya'da yapılan çok lezzetli olabilir ama kesinlikle gerçek etliekmek değil” dedi. Mardinli gurmenin yaptığı etliekmek, Konyalılar tarafından çok tepki çekti. Hamur ile eti birlikte yoğuran gurmeye, Konyalı etliekmekçiler cevap vermekte geç kalmadı. Etliekmekçi Cemal Ertürk, “Mardinli bir arkadaşımız, Konyalılara gerçek etliekmek nasıl yapılır, onu öğretecekmiş.

O usta, gerçek etliekmeği görmek istiyorsa, Konya'ya gelsin. Nasıl yapılırmış kendine gösterelim ve yedirelim” şeklinde konuştu. Gerçek etliekmeğin sadece Konya'da yapıldığını belirten Ertürk, “Etliekmek, Konya'nın lezzetidir. Kimse etliekmeğe sahip çıkmaya çalışmasın. Bir ara Sivas etliekmek bizim diyordu, şimdi de Mardinli bir kardeşimiz aynısını söylüyor. Etliekmeğin başkenti Konya'dır.” dedi.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (14)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri