Etliekmek hamuruna 2 ay sonra yeniden zam geliyor!

Eylül ayı başında 1,40 liradan 1,60 liraya çıkan etliekmek hamuru ve pide fiyatına yeni bir zam yolda. Bazı fırınlar hamuru 2 liradan vermeye başladı

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu tarafından Eylül ayı başında Etlikmek, börek, bıçakarası gibi ürünlere ve etliekmek hamuruna zam yapıldığı duyurulmuştu. Yapılan zamla 12-13 lira arasında değişen etliekmek fiyatı 18 lira olmuş, 180 gramlık etliekmek ve pide hamuru da 1,40'tan 1,60'a yükselmişti. Yapılan zammın üzerinden 2 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen bazı etliekmek fırınları hamuru 2 liradan satmaya başladı.

Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan ise hamur fiyatında henüz bir zam olmadığını fakat, bu ay içinde zam kararı alınabileceğini söyledi. Üyelerinden hamura zam yapılması konusunda talepler geldiğini ifade eden Karamercan, şöyle konuştu: “Maalesef girdi fiyatlarındaki ciddi artışlar nedeniyle bu zam kararlarını almak zorunda kalıyoruz. Maya fiyatı, un fiyatları ciddi oranda arttı. Esnafımızın diğer girdileri de çok ciddi oranlarda arttı. Bu ay içinde talebimizi ileteceğiz. Muhtemelen Kasım ayı başında uygulanacak bir zam kararı alınır. Şu an için alınmış bir karar yok ama bazı esnaflarımız hamuru 2 liradan etliekmek yapıyor.” “Bir esnaf tarife fiyatının üstünde satabilir mi?” sorusuna ise Karamercan, “Satamaz. Vatandaş, yüksek fiyattan yaptığı alışverişi faturalandırabilirse buna engel oluruz” dedi.

HÂLİD ŞEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri