Etkilenmemenin yolu üretimdir

KSO ve İSO meclis üyelerinin yaptığı ortak meclis toplantısında konuşan KSO Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, krizlerden etkilenmemenin yolunun üretim olduğunu söyledi
İSO Başkanı Tanıl Küçük ise, büyüme için rekabet gücünün artırılması gerektiğini belirtti

Konya Sanayi Odası (KSO) İstanbul Sanayi Odası (İSO) meclis üyeleri  "Ekonomi ve Sanayimizde 2012 Yılı Beklentiler, Bölgesel Fırsatlar" konulu ortak meclis toplantısı yaptı.  KSO, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük ve Meclis Üyeleri'nden oluşan 73 kişilik heyeti kabul etti. KSO Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ortak meclis toplantısında konuşan KSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, ekonominin kalbi olan İstanbul'un sanayicilerini ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi. Üretmeden ekonominin büyümeyeceğini anımsatan Tahir Büyükhelvacıgil, "Bir ülkenin ayakta kalmasının tek yolu üretimdir. Dünya genelinde bir kriz söz konusu. Ülkemiz de dünyaya entegre olduğu için ekonomik krizden etkilenmemesi imkansız. Ancak yaşanan ekonomik krizlerden en az etkilenmemenin yolu üretimdir. Üretiminiz varsa olumsuz durumlardan en az kayıpla atlatırsınız. Biz de üretimimiz artırarak yaşanan krizlerden en az zararla çıkmalıyız" diye konuştu.
'YATIRIMCILARI KONYA'YA BEKLİYORUZ'
Konya ve sanayisi hakkında sanayicilere bilgi de veren Büyükhelvacıgil, Konya'nın sanayi alanında çok büyük öneme sahip olduğunu aktararak, "Şehrimiz KOBİ başkenti. Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde bugün 350 şirket faaliyet yürütüyor. Burada 80 çeşit üretim yapıyoruz. Şehrimiz ülkemizin ortasında olduğu için avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Biz şehrimizin avantajlarını en üst seviyede kullanmak istiyoruz. Mesela ülkenin ortasında bulunmamız bizim lojistik merkez olmamızı gerektiriyor. Bu alanda projelerimiz devam ediyor. Şehrimiz yatırımcılar için bir cazibe merkezi. Biz yatırımcıları şehrimize davet ediyoruz. Yine şehrimizin en büyük avantajı odalarının ve şehri yönetenlerinin ortak hareket etmesidir. Birlik ve beraberliğimiz en üst seviyede. Oda başkanları ile bir araya gelerek şehrimizin sorunlarını tartışıp ne gibi projeler hayata geçirilmelidir şeklinde istişare yaparak ortak hareket ediyoruz" dedi.
REKABET GÜCÜNÜN ARTIRILMASI GEREKİYOR
Konya'nın tarihi ve kültürü çok zengin bir şehir olduğunu bildirerek sözlerine başlayan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük de, Konya bu tarihi zenginliğinin yanında aynı zamanda bir sanayi şehri olduğunu belirtti. Dünyanın 2008 yılından bu yana krizin eşiğinden kurtulamadığını söyleyen Tanıl Küçük, dünya genelinde yaşanan ekonomik krize rağmen Türkiye'nin büyüme kat ettiğini dile getirdi. Türkiye'nin 2010 yılında olduğu gibi 2011 yılında da diğer ülkelere rağmen büyümede sağladığını aktaran Küçük, "Ülkemiz bu yılın sonunda, beklenen büyümeyi sağladı. Ancak 2012 için maalesef kuşkular var. Çünkü Avrupa küçülüyor ve biz büyük oranda Avrupa ile çalışıyoruz. 2012 için bu kuşkular üretimimizdeki bu büyümeyi tehdit ediyor. Bu kuşkudan kurtulmanın yolu sanayiciler olarak ortak hareket etmektir. Sanayiciler birbirlerine yardımcı olmaları gerekiyor. Yine en önemli adımlardan biri olacak olan rekabet gücünün artırılmasıdır. Hükümet bu konuda vakit kaybetmeden rekabet gücünü artıracak politikaları hayata geçirmelidir. Tüm bunlar üretimimizdeki artışı durdurmayacak ve ülkemiz iki yıldır yakaladığı büyüme ivmesini sürdürecektir" ifadelerini kullandı.
KONYA'NIN TEK EKSİĞİ TANITIM
KSO Meclis Başkanı Ahmet Şekeroğlu ise, Konya'nın gelişen ve büyüyen ekonomide yer aldığını vurgulayarak, "Şehrimiz gelişimini ayağı yere sağlam basarak sağlıyor. Bence Konya ortaya koyduğu sanayi ve büyüme organizasyonunu Türkiye örnek almalıdır. Dünya genelinde bir kriz söz konusu ancak şehrimizin üreticileri bundan en az şekilde etkilendi. Şehrimizin sanayi alanında tek eksiği tanıtımı. Tanıtım konusunda ise çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.
Konya'nın sanayisi ve tarihiyle göz kamaştırıcı bir hüviyeti olduğunu ifade eden İSO Meclis Başkanı Erdal Bahçıvan da, dünyanın içinde bulunduğu durumun özellikle sanayicileri daha fazla düşünmeye ihtiyacı olduğunu gösterdiğini söyledi. Bahçıvan, dünya genelinde hızlı bir değişimin söz konusu olduğunu, Türkiye olarak bu değişime adapte olunması gerektiğini de açıkladı.
MUSTAFA AKÇA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri