Etkilenip Müslüman oldu

65 yaşındaki Alman kadın İlse Dore Marie Ghannam, hacca giden arkadaşından etkilenerek Müslüman oldu

Alanya'da yerleşik yaşayan Alman uyruklu İlse Dore Marie Ghannam, müftülüğe başvurarak Müslüman olmak istediğini belirtti. Bunun üzerine müftülükte komşuları ve 35 yıllık eşi Ürdünlü Şefik Ghanmar'ın da katıldığı ihtida töreni yapıldı. Ghannam, Müftü Ahmet Hamdi Başpınar eşliğinde üç defa Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu. Müftü Başpınar, Müslüman olduktan sonra Meryem adını seçen Ghannam'a Almanca Kur'an-ı Kerim ile ihtida belgesi verdi.

Ghannam, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin Müslüman olduğunu ve 2 yıl önce hacca giden yakın bir arkadaşından etkilenerek İslam dinine ilgisinin arttığını belirti. Evinde Kur'an-ı Kerim okuyarak İslam dini hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalıştığını anlatan Ghannam, Müslümanların yaşam tarzının kendisini etkilediğini ifade etti. Ghannam, hacca gitmeyi ve öldükten sonra Alanya'da Müslümanların defnedildiği mezarlığa defnedilmek istediğini söyledi.

Alanya Müftüsü Başpınar ise Alanya'da 1984 yılından itibaren İslam dinini seçerek Müslüman olan kişi sayısının 251 olduğunu belirtti

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri