Eti Alüminyum’da kapasite düşürüldü

Eti A.Ş. bünyesinde çalışan işçi personelden 67 kişinin işlerine son verildiği öğrenildi. Diğer yandan kapasitenin de yüzde 40 civarına düşürüldüğü bildirildi.
Dünyada yaşanan global kriz nedeni ile alüminyum borsasının hızla düşüşe geçmesi sonucunda Eti A.Ş’nin de etkilendiğini fakat buna rağmen işçi çıkışını onaylamadıklarını aynı zamanda yatırımlara da devam edildiği tüm gerekli önlemelerin alındığı öğrenildi.
Krizin bir yıl içerisinde sona ermesi dileklerinde bulunan Eti A.Ş. yetkilileri kriz bir yılın üzerinde devam etmesi durumunda sorunların ortaya çıkabileceği belirtildi.
Bu konuda bilgi veren Eti A.Ş. yetkilileri; “Personel çıkarmayı düşünmüyoruz. Fakat global krizden bizde payımızı aldık. Kapasitemizi yüzde 30- 40 geri çekmek zorunda kaldık. Krize karşı tüm önlemlerimizi alıyoruz. Çıkardığımız personelimizde genelde emekli olup ta bünyemizde çalışanlardan seçtik. Diğer çalışmaya başlayan personelimizi incitmemeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Yetkililer krize rağmen yatırımlarına devam etme düşüncesinde olduklarını söyleyerek; “Dünya çapında alüminyumla ilgilenen firmalarla temas içindeyiz. Fabrikamızda modernizasyon konusunda alternatif durumları değerlendiriyoruz. Ama alüminyum borsasının düşmesiyle birlikte sıkıntılarımızda var. Bütün dünyayı etkileyen krizin bir yıl devam edeceğini tahmin ediyoruz. Bu nedenle gerekli önlemlerimizi alıyoruz. Fakat bu kriz bir yılın üzerinde devam ederse beraberinde sorunlar getirecektir” dedi.  
İlker Uysal-Seydişehir

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri