Ethem Sarısülük Davasında Karar Açıklandı

Ankara’daki Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük ile ilgili Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşması yapıldı. Mahkeme sanık polis A.Ş.’ye 7 yıl 9 ay 10 gün hapsine ve tutukluluk...

Ankara’daki Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük ile ilgili Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşması yapıldı. Mahkeme sanık polis A.Ş.’ye 7 yıl 9 ay 10 gün hapsine ve tutukluluk halinin devamına karar verdi.

    Mahkemenin kararı açıklanmasının ardından sanık A.Ş. duruşma salonundan çıkarıldı. Salonda bulunan izleyiciler sanığa su şişesi fırlattı. Ayrıca bazı izleyiciler karar sonrası salonda slogan attı.

Mahkeme, önce sanığa kasten adam öldürmeden müebbet hapis cezası verdi. Ardından bu eylemi olası kastla adam öldürme olarak değerlendirdi ve cezayı 21 yıla indirdi. Olayda kamuya ait araçlar kullanıldığı gerekçesi ile ceza 28 yıla çıkarıldı. Daha sonra haksız tahrik indirimi yapıldı ve ceza 9 yıl 4 aya indirildi. Sanığa takdiri indirimi de uygulayan mahkeme cezayı 7 yıl 9 ay 10’e düşürdü. Mahkeme ayrıca sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri