Et fiyatları yerinde durmuyor

Ramazan ayında kırmızı ete olan talebin artması ve bu yıl küçük ve büyükbaş besi sayısının geçen yıllara göre az olması nedeniyle kırmızı etin fiyatı her geçen gün artıyor
Bu yıl küçükbaş ve büyükbaş hayvan sayısının geçen yıllara göre az olması nedeniyle fiyatı oldukça yüksek olan kırmızı et, Ramazan ayında yüksek fiyatına rağmen ilgi görüyor. Ramazanla birlikte kırmızı ete olan talebin arttığını dile getiren et market sahibi Kemal Tekin, et fiyatlarının tutarlılık göstermediğini ve bir gün arayla bile değişkenlik gösterebildiğini belirtti. Özellikle kuzu etinin yükselişe geçtiğini dile getiren Kemal Tekin, Ramazan ayı boyunca fiyatların yüksek olmasını tahmin ettiklerini söyledi.
FİYATI YÜKSEK OLSA DA ET RAĞBET GÖRÜYOR
Ramazan ayında olmanın neticesinde sofralarını daha çok çeşitlendirmek isteyen vatandaşların bu çeşitlilikte ete de yer verdiğini ifade eden Kemal Tekin, fiyatı yüksek olsa da Ramazan ayı boyunca etin rağbet görüyor olduğunu söyledi. Et almaya gelen vatandaşların bütçelerini et fiyatlarına göre belirlediklerini dile getiren Tekin, “Ramazan sofralarını daha zengin hale getirmek isteyen vatandaşlar kırmızı ete olan talebi arttırıyor. Et almak isteyen vatandaş fiyatı yüksek bulsa da et almaktan vazgeçmiyor. Bir kilogram alacaksa yarım kilograma düşürüyor, iki çeşit alacaksa tek çeşit alıyor. Bu da Ramazan ayı boyunca et marketlerin işlerinin iyi olmasını sağlıyor” ifadelerini kullandı.
Müşterilerin fiyatta hesaplı olanın yanı sıra temizlik, hijyen ve kaliteye de büyük önem verdiğini anlatan et market sahibi Kemal Tekin, müşterilerine bunu sağlamak için var güçleri ile çalıştıklarını dile getirdi. Ramazan ayında vatandaşın daha çok et alabilmesini sağlamak için daha az kârla satış yaptıklarını ve fiyatlarının piyasa düzeyinin altında olduğunu söyleyen Kemal Tekin, Ramazan sonrasında da müşterilerine en kaliteli hizmeti sunmaya devam edeceklerini bildirdi.
BEYAZ ET ARKA PLANDA KALDI
Fiyatları yüksek olsa da kırmızı et tüketiminin yüksek olduğunu yineleyen Kemal Tekin, kırmızı ete olan talep nedeniyle beyaz et tüketiminin arka planda kaldığını söyledi. Beyaz et fiyatlarının da kırmızı et fiyatlarını aratmadığını ifade eden Tekin, kırmızı et fiyatlarını sürekli değişkenlik göstermekle birlikte şu şekilde açıkladı: “Yemeklik dana kıyma 13,50 TL, dana kuşbaşı 13,50 TL ile 17 TL arası, kuzu eti 15 TL ile 18 TL arası.” Kemal Tekin ayrıca Ramazan ayından sonra kırmızı ete olan talebin azalması ile birlikte kırmızı et fiyatlarının da düşüşe geçeceğini tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.
RASİM ATALAY

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri