Esra Kılıç’ın hedefi Türkiye şampiyonluğu

Akşehir Kız Teknik Meslek Lisesi öğrencisi Esra Kılınç, Cumartesi günü Konya Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılan il birinciliği müsabakalarına ferdi olarak katıldığı turnuvada il birincisi oldu.

Bu sonuçla Esra Kılınç, Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı da elde etti. Milli Antrenör Hüseyin Toprak ile birlikte Türkiye Şampiyonası için çalışmalara başladıklarını belirten Esra Kılınç, yaklaşık 2 buçuk yıl önce başladığı tekvando sporunda bu yıl derece elde etmenin mutluluğunu yaşadığını ve hedeflerini büyüterek, Türkiye şampiyonasında derece almak istediğini, bu amacı için var gücüyle çalışacağını söyledi.

Okul öğrencilerinden Esra Klınç’ın il birinciliği başarısının kendilerini gururlandırdığını söyleyen Kız Teknik ve Meslek Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Metin Karaca, okulun spor dalında elde ettiği başarılardan da bahsederek, Esra’nın daha iyi dereceler yapmak için çalıştığını ve Esra’ya sonuna kadar destek olacaklarını söyledi. Akşehir ve okullarında sporculara gereken önemin verilmediğini ifade eden Metin Karaca; “Bir öğrenci sporla ilgileniyorsa ister istemez öğrencinin derslerine yansıyor. Öğrenci çalışma gücünün çoğunu spora harcadığı için dersleri çok iyi olamayabiliyor. Ben bu konuda okul öğretmenlerinin sporcu öğrencilere destek vermelerini ve sporcu öğrencilerin kötü notlarının kanaatle biraz yükseltilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri