Esol Sınavının Kars'ta Yapılması İçin Çalışma Başlatıldı

Kars Özel Sultan Alparslan Koleji, İngilizce Olimpiyatları olarak bilinen Cambridge (ESOL) sınavlarının bir ayağının da Kars’ta gerçekleştirilmesi için çalışma başlattı.Kolej Müdürü Fatih Akaslan konuya ilişkin yaptığı açıklamada,...

Kars Özel Sultan Alparslan Koleji, İngilizce Olimpiyatları olarak bilinen Cambridge (ESOL) sınavlarının bir ayağının da Kars’ta gerçekleştirilmesi için çalışma başlattı.

Kolej Müdürü Fatih Akaslan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, tün dünyada İngilizce Olimpiyatları olarak bilinen Cambridge sertifika sınavlarının 130 ülkede yapılmakta olduğunu, toplamda 3 milyon öğrencinin bu sınavlara girdiğini ve bu sınavlarda öğrencilerin İngilizce seviyelerinin Cambridge Üniversitesi tarafından ölçüldüğünü söyledi. Akaslan, bu yılın sonuna kadar en az 250 öğrenciyi bu sınavlara sokmayı hedeflediklerini belirterek, "Bizler bu sınavın bir ayağının da Kars’ta olması için çalışma başlattık." dedi.

Öte yandan ESOL sınavlarının sonuçları okul konferans salonunda öğrencilerin katılımıyla açıklandı. Sınava giren 71 öğrenciye Londra'daki Cambridge Üniversitesi'nden gönderilen sertifikaları velileri tarafından verildi.

Kolej İngilizce Zümre Başkanı Emel Çağlayan, "Tüm dünyada geleneksel şölene dönüşen bu sınava bizler öğrencilerimizi hazırlayarak, İngilizce seviyelerini Cambridge Üniversitesi'ne test ettirmiş olduk." dedi.

Flyers sınavında 7. sınıf öğrencilerinden Ali Murat Alemdar, Zümra Buse Uyur ve 6. sınıf öğrencilerinden Semih Akyüz, Movers sınavında Emel Zehra Çakar, Starters sınavında ise Ceyda Keleş, Kars'tan sınava giren öğrenciler arasında 1.'liği elde ettiler. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri