Esnaftan Bitcoin atağı

Konya'da bir işletme, son zamanlarda neredeyse her gün gazetelerde ve haber sitelerinde hakkında haber yayınlanan "Bitcoin" ile ödeme almaya başladı

Otogar karşısında faaliyet gösteren Musallat Korku Evi, diğer ödeme sistemlerine ilave olarak Bitcoin ile de ödeme alıyor. Musallat Korku Evi İşletmecisi Emre Gökyer, müşterilerinin “Bitcoin ile ödeme alınır” yazısını görünce merak duyduğunu ve ödeme yöntemi ile ilgili bilgiler aldıklarını aktardı. Konya'da ilk olarak “Sinan'ın Gizemi” isimli evden kaçış oyununu 2015 yılında Zafer’de açtıklarını ifade eden İşletmeci Emre Gökyer, “Açılışın ilk senesinde muhteşem bir oyuncu kitlesine ulaştık. Daha sonra 2016’da 350 metrekare bir alanda korku evi konsepti Musallat Korku Evi'ni Otogar karşısında faaliyete geçirdik. Evden kaçış oyunları, uzun yıllardır Uzak Doğu Asya’da popüler bir sektör fakat ülkemize 2014 yılı sonlarına doğru geldi. Önce İstanbul ve Ankara'da açılan bu oyunlar, hızla büyüyerek bir çok şehre yayıldı. Musallat Korku Evi’ni dizayn etmek birkaç ayımızı aldı ve Ocak 2015’te açıldık. Korku evine olan ilgi, gün geçtikçe artıyor. Özellikle Türkiye geneli oyun gurmeleri tarafından yapılan ziyaretlerde, oyunumuz Konya'nın En iyi korku evi olarak seçildi” dedi.

TRANSFER ÜCRETİ YÜKSEK

Bitcoin’e oluşan ilgi sonrası ‘Bitcoin ile ödeme almaya karar verdiklerini aktaran Gökyer, şöyle konuştu: “Özellikle Aralık 2017'de Bitcoin'in değerinin 75 bin TL olması ile birlikte halk arasında bilinirliği çok arttı. Korku evimiz, müşterilerimize olabildiğince çok ödeme kanalı ile hizmet vermeye çalışıyor. Öncesinde nakit, kredi kartı ve banka havalesi ile hizmet vermekteydik. Bitcoin’in popülaritesinin artmasıyla Ocak ayında ödeme kanallarımıza Bitcoin’i de eklemeye karar verdik. Müşterilerimizin birçoğu Bitcoin hakkında bilgi sahibi. Birkaç kez yakin arkadaşlarımız merak gidermek amacı ile denedi. Bunun dışında henüz çok fazla Bitcoin ile ödeme talebi oluşmadı. Diğer yandan, Bitcoin ile ödeme aldığımızı gören müşterilerimiz detaylı sorular soruyorlar. Bitcoin ile ödeme almanın avantajı de var dezavantajı da. Bitcoin ile ödeme yapıldıktan sonra geri alınamıyor. Bu sebeple, işletmeler açısından kredi kartlarından daha güvenli bir ödeme sistemi. Türkiye'de faaliyet gösteren kripto borsaları üzerinden TL’ye çevrilebiliyor, ve banka hesabına aktarılabiliyor. Şu anda Bitcoin ile daha çok ödeme almamızın önünde iki engel var. Bunlardan birisi, transfer ücretlerinin su anda çok yüksek olması. 100 TL’lik bir ödeme için 15 TL civarında transfer ücreti çıkabiliyor.”

AKTARIM NASIL GERÇEKLEŞİYOR?

Bitcoin ile ödemenin sistemini de anlatan Gökyer, sözlerini şöyle tamamladı: “Bitcoin altyapısının ilerleyen zamanlarda düzenlenmesiyle bu transfer ücretlerinin düşmesini bekliyoruz. Bazen de işlem doğrulanması birkaç saat sürebiliyor. Bu iki problemi giderebilmek için, şimdilik sadece yüksek tutarlı işlemlerde Bitcoin kabul ediyoruz. Transfer talimatını müşteriler korku oyunumuza baslamadan önce veriyoruz, oyun tamamlanana kadar da transfer işlemi gerçekleşmiş oluyor. Mobil cüzdanlarında Bitcoin bulunan müşterilerimiz, oyun girişine astığımız karekodu telefonlarına okutarak transfer tutarını giriyorlar. Bitcoin fiyatları sürekli değiştiği için, oyun ücretlerinin Bitcoin karşılıklarını her gün güncelliyoruz. Karekodu okutup tutarı girdikten sonra, transfer işlemi başlamış oluyor. Daha sonra ay sonunda kripto borsalarına aktarıp Türk lirasına çeviriyoruz.”

HALİD ŞEN merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri