Esnafın Elektrik Kesintisi Sorunu Gündeme Getirildi

Muş Ticaret ve Sanayi Odası ağustos ayı meclis toplantısında esnafın yaşadığı elektrik kesintisi ve bankalardan kaynaklanan sorunlar gündeme getirildi.Murat Güresmer başkanlığında gerçekleştirilen Muş TSO Meclis toplantısında ilk olarak...

Muş Ticaret ve Sanayi Odası ağustos ayı meclis toplantısında esnafın yaşadığı elektrik kesintisi ve bankalardan kaynaklanan sorunlar gündeme getirildi.

Murat Güresmer başkanlığında gerçekleştirilen Muş TSO Meclis toplantısında ilk olarak elektrik sorunu ele alındı. Elektrik kesintisinden dolayı yatırımcıların makinelerinde çeşitli hasarların meydana geldiğini belirten TSO Meclis Başkanı Murat Güresmer, birçok ev ve işyerlerinde de elektronik malzemelerin bu kesintilerden nasibini aldığını söyledi.

Van EDAŞ Muş İl Müdürü Eşref Şentürk ve Personel Müdürü Mesut Baskın, toplantıya katılarak, elektrik kesintilerinin gerekçeleri hakkında bilgiler verdiler. Elektrik kesintilerinin en önemli etkeninin kuşlar ve ağaçlar olduğunu belirten Şentürk, maalesef bunlara karşı herhangi bir önlem alamadıklarını söyledi. Ayrıca şehir merkezinde veya karayollarında meydana gelen arızalara da zamanında müdahale edemediklerini anlatan Şentürk, özellikle şehir merkezinde en küçük bir arıza kazı yapılması için belediyeden izin alınması gerektiğini ve bunun da çalışmaların zamanında yapılmasını engellediğini ifade etti. Aynı sıkıntının karayolları alanlarında da cereyan ettiğini kaydeden Şentürk, Van EDAŞ olarak bundan sonra daha iyi hizmet sunmak için çaba sarf edeceklerini söyledi.

'BANKALARIN UYGULAMALARINDA DOĞU İLE BATI ARASINDA CİDDİ BİR FARK VAR'

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantısında daha sonra bankalarda yaşanan sorunlar ele alındı. Bazı üyelerin şikayetleri üzerine bu konuyu görüştüklerini belirten Güresmer, bankaların ipotek ve teminat konusunda üyelere yaşattığı sorunlardan büyük bir üzüntü duyduklarını ve bunların önüne geçmek için çok yoğun bir çalışma içerisine gireceklerini söyledi.

Kamuya ait olan bankaların da özel bankaların da üyelerin iş ve işlemlerini yokuşa sürdüğünü belirten Güresmer, buralardaki bankalar ile batıdaki bankaların uygulamaları arasında ciddi bir fark olduğunu dile getirerek, bunu bankaların genel müdürlüklerine ve TOBB’a taşıyacaklarını söyledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri