“Esnafımız ahilik kültürünü yaşatıyor”

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) iftar programı düzenledi. KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, “Esnafımız pandemi süreci ile birlikte ekonomi ile cenk etmiştir” dedi

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nce Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen iftar programına Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekilleri Tahir Akyürek, Ziya Altunyaldız, Hacı Ahmet Özdemir, Gülay Samancı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu, Bölge Adliye Başsavcısı Abdullah Gündüz, Teknik Üniversitesi Rektörü Babür Özçelik, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İletişim Başkanı Tuncay Karabulut, Basın İlan Kurumu Müdürü Ali Ali Aktaş, KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin, AK Partil Başkan Yardımcısı Mustafa Gürbüz, MHP İl Başkanı Remzi Karaaslan, BBP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Atasagun, Konya Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, Göç İdaresi İl Müdürü Zeki Afşin Buzcu, Ticaret İl Müdürü Mustafa Çağlayan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, daire başkanları, basın mensupları ve çok sayıda esnaf katıldı. İftar programının açılış konuşmasını gerçekleştiren KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, “Konya üreten bir şehirdir. Esnafımızla, sanatkârımızla, çiftçilerimizle, sanayicimizle Konya’da birlik ve beraberliği ispatladık. Birliğimiz, kardeşliğimiz daim olsun” dedi.

ESNAFIMIZ MEDENİYETİMİZİN TAŞIYICILARIDIR

Esnafların medeniyetin ve kültürün taşıyıcısı olduğuna değinen Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Bütün şehri kenetleyen esnafımız alın teriyle rızkının peşinde koşarken aynı zamanda medeniyetimizin ve kültürümüzün taşıyıcılarıdır. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Muharrem Karabacak, esnafın teveccühüne mazhar olmuştur ve esnafımızın bir sorunu olduğu zaman koşarak bizlere getirmektedir. Büyükşehir Belediyemiz olsun İlçe Belediyelerimiz olsun esnafımızla beraber esnafımızın önünü açacak esnafımızın faaliyetlerine yardımcı olma noktasındaki çalışmalarını takdirle yâd ediyoruz. Şehrimizin maddi olarak kalkınması önemli ama manevi olarak da bu medeniyetin teminatıdır esnafımız. Küresel olarak dünya ile rekabet içinde olan bir Konya ekonomisinden bahsediyorsak bu başarıyı yazan sanayiciler de esnaf mektebinin yetiştirdikleridir” ifadelerini kullandı.

KONYA ÜRETEN BİR ŞEHİRDİR

Yaptığı konuşmada ahilik kültürüne değinen ve Konya’nın üreten bir şehir olduğuna vurgu yapan KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak ise şunları söyledi: “900 yıl önce bu topraklarda temeli atılmış olan Ahilik Teşkilatımız savaş zamanında cenk ederek en ön safta yerini almış, barış zamanında Esnaf ve Sanatkârlığını sergileyerek Milletinin ihtiyaçlarını her daim Ahilik edebiyle gidermiştir. Günümüzde de Esnaf ve Sanatkârlarımız en zor dönemlerde Vatanının ve Milletinin birliği ve beraberliği için temel unsur olmuştur. Özellikle pandemi döneminde milletinin sağlığı için kapanan ve kısıtlanan ahilerimiz yine en ön safta bu sefer ekonomik olarak cenk etmişlerdir. Bu vesileyle esnaf ve sanatkârlarımıza şükranlarımı sunuyor, bir büyük alkışı da istirham ediyorum. Konya üreten bir şehirdir, Esnafımızla, Sanatkarımızla, Çiftçimizle, Sanayicimizle, Konya birlik ve beraberliğini ispatlamış bir şehirdir.”

ALİ GÖZEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri